Dienstregeling tijdens carnaval

Venray | Carnaval vieren in Limburg? De bussen en treinen van Arriva staan klaar voor alle feestvierders. In Maastricht rijden er 's nachts extra bussen (Borrelbussen) waarvoor tickets in de voorverkoop extra voordelig zijn. Tijdens de Kuukse Elfkroegetocht zet Arriva extra treinen in. Tijdens de carnavalsvakantie geldt een aangepaste dienstregeling en komen de spitstreinen tussen Venray en Nijmegen te vervallen.

Tijdens de carnavalsvakantie, van maandag 12 tot en met vrijdag 16 februari, geldt een aangepaste dienstregeling. Op maandag 12 februari rijden de bussen volgens de zondagdienstregeling en op dinsdag 13 februari volgens een zaterdagdienstregeling. Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 februari rijden de bussen in Limburg volgens de vakantiedienstregeling. De lijnen 83 Nijmegen-Venlo, 84 Gennep-Venray en 85 Siebengewald-Boxmeer rijden de gehele carnavalsvakantie volgens de vakantiedienstregeling. De treinen op de Maaslijn tussen Venray-Nijmegen rijden volgens de vakantiedienstregeling.

In verband met carnavalsevenementen en optochten vervallen er haltes en rijden de bussen aangepaste routes. Reizigers dienen rekening te houden met langere reistijden en drukkere bussen en treinen dan in een reguliere week. Tijdens diverse evenementen zijn ingangscontroles. Arriva adviseert reizigers een geldig vervoerbewijs bij de hand te hebben voor een goede doorstroming. Een compleet overzicht van aangepaste routes en omleidingen staat op arriva.nl/carnaval.

Vasteloavend vieren in Maastricht? De Arriva Borrelbus brengt je thuis. Van zondagnacht 11 tot en met dinsdagnacht 13 februari zet Arriva stads- en streekborrelbussen in. Alle kaartjes daarvoor zijn te koop in de voorverkoop via arriva.nl/carnaval of in het Arriva OV-servicepunt in Maastricht. Een kaartje uit de voorverkoop is, anders dan bij directe aanschaf in de Borrelbus op de nacht zelf, óók geldig voor een heenrit met de reguliere bus naar de binnenstad van Maastricht.

In de voorverkoop is ook een passe-partout beschikbaar. Met een passe-partout reis je van zondag tot en met dinsdag, dus alle drie de carnavalsdagen, tegen een voordelig tarief. Een passe-partout stad kost 12 euro en een passe-partout streek 20 euro.

De Borrelbus Stad brengt de reiziger naar Malberg, de Heeg, Amby, Wolder en Bunde. De Borrelbus Streek rijdt naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg. Je kunt alleen met een speciaal borrelbuskaartjes mee. Een Borrelbuskaartje Streek kost in de bus bij de chauffeur 7,50 euroen een Borrelbuskaartjes Stad kost 5 euro. Betalen met PIN, contant geld of OV-chipkaart.

Tijdens de Boètegewoëne Boètezitting in Venlo, op zaterdag 10 februari, rijdt lijn 88 Venlo – Venray, die normaal als lijntaxi rijdt, vanaf 19.45 uur met een reguliere lijnbus. Het Brand Beer Venlo Express NS E-ticket van NS is niet geldig in de treinen van Arriva.

Tijdens de Kuukse Elfkroegetocht in Cuijk, op dinsdag 13 februari, zet Arriva extra treinen in tussen Nijmegen en Cuijk. Tussen Boxmeer en Cuijk is de reguliere dienstregeling van toepassing. In verband met de drukte en om zorg te dragen voor een goede doorstroming, zijn op die dag op station Cuijk de kaartautomaten en OV-chipkaart oplaadpaal niet in gebruik. Arriva adviseert reizigers om vooraf te zorgen voor een geldig vervoerbewijs of voor voldoende saldo op de OV-chipkaart.


Autobestuurder ernstig gewond

Venray | Op het Nieuweind in Venray belandde zaterdag door een ongeval een auto op zijn zijkant. De bestuurder, een 55-jarige man uit Venray, ramde hierbij ook een paal.

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 11.00 uur. Naast een ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Die landde op de parkeerplaats bij de naastgelegen supermarkt.

De brandweer moest de man uit zijn auto knippen. De ernstig gewonde bestuurder werd, nadat de trauma-artsen eerste hulp hadden geboden, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hij was op dat moment wel aanspreekbaar.


Aangepaste openingstijden Maasziekenhuis

Beugen | Vanwege carnaval heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden op maandag 12 februari. Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar.

Maandag 12 februari geldt in het Maasziekenhuis een zondagsdienst. Dit betekent dat deze dag de poliklinieken, de röntgenafdeling en de bloedafname in het Maasziekenhuis gesloten zijn. Ook de prikposten van het Maasziekenhuis in het Land van Cuijk en Noord-Limburg zijn gesloten. De Sint Maartenskinderkliniek en de poliklinieken Orthopedie, Revalidatiegeneeskunde en Reumatologie van de Sint Maartenskliniek locatie Beugen zijn eveneens gesloten.

De afdeling Nierdialyse van het Radboudumc locatie Beugen is wel geopend. Op dinsdag 13 februari zijn alleen de prikposten in Cuijk en Haps nog gesloten. Het Maasziekenhuis en de overige prikposten in de regio zijn dan weer als gebruikelijk geopend. Dit geldt ook voor de diensten van de Sint Maartenskliniek in het Maasziekenhuis.


Matthäus Passion

venlo | De Maaspoort Theater & Events en Philharmonie Zuid-Nederland bieden bezoekers uit Venray en omgeving de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van busvervoer rondom de uitvoering van de Matthäus Passion op vrijdag 30 maart om 19.00 uur in De Maaspoort in Venlo.

Dirigent Matthew Halls brengt een aantal vocalisten mee die garant staan voor alles wat Bachs werk zo meesterlijk maakt: levensecht menselijk drama vol herkenbare emoties. Tickets reserveren kan via www.maaspoort.nl. Het busarrangement is gratis bij te boeken als arrangement. Telefonisch reserveren kan via (077)3207222.