Twee gewonden bij ongeval

Venray | Bij een aanrijding tussen twee auto's in Venray zijn maandag allebei de bestuurders, een 34-jarige Venraynaar en een 79-jarige inwoonster van Wanssum, gewond geraakt.

De man en de vrouw zijn beiden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde aan het eind van de ochtend op de Langstraat. Twee auto's botsten frontaal tegen elkaar, onduidelijk is nog hoe dat precies is gebeurd. Behalve politie en ambulance kwam ook de brandweer naar de plek van het ongeluk om de slachtoffers veilig uit de wrakken te halen. Ook de verkeersongevallenanalysedienst kwam ter plekke voor het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.


Voorleeswedstrijd in de startblokken

Venray | BiblioNu houdt op vrijdag 26 januari en maandag 29 januari de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de aula van het Raayland College in Venray.

Op vrijdag 26 januari wordt er voorgelezen door Jasmijn Stevens van basisschool Coninxhof in Venray, Jules Goumans van bassischool St. Petrus Banden in Venray, Divine Kalimire van basisschool De Krokodaris in Venray, Moska Haidarian van basisschool De Klimboom in Venray, Josette Sterrenberg van basisschool De Meulebeek in Oostrum, Sjoerd Liebrand van basisschool De Meent in Leunen en Isa Krebbers van basisschool De Peddepoel in Wanssum.

Op maandag 29 januari wordt er voorgelezen door Gijs Camps van basisschool De Hommel in Venray, Rayan El Fechtali van basisschool De Bongerd in Venray, Lina Wittenberg van basisschool De Kruudwis in Venray, Lana Vogelsangs van deVenrayse montessorischool, Beau Joosten van basisschool Eigenwijs in Oirlo, Lonneke Vriens van basisschool St. Oda in Ysselsteyn en Minke Wolters van de St. Annaschool in Blitterswijck. De kandidaten lezen een fragment voor uit een door hen gekozen boek.

De jury van vrijdag 26 januari bestaat uit Maria Grootemaat van het Venrayse literair café, Maud Classens (winnaar lokale ronde Venray 2017) en Nell Buijssen (jeugdbibliothecaris BiblioNu).

De jury op maandag 29 januari bestaat uit Marivi Claessens van Literair Café Venray, Auke Loeffen winnaar lokale ronde 2017 en Yvonne Maas van Bibliotheek BiblioNu. Esther Koenen heeft de presentatie tijdens beide voorleeswedstrijden in handen.