Afbeelding
Foto:

Rangel timmert aan de weg

Venray | Pianist, componist en muziekproducer Rangel Silaev (17) houdt iedere eerste zondag van de maand een thuisconcert. Omdat de concertzaal nog niet beschikbaar is, worden deze thuisconcerten in de woonkamer aan de Dr. Kortmannweg 21 in Venray gegeven waardoor er slechts 35 plaatsen nog beschikbaar zijn. Het concert op zondag 4 februari begint om 13.00 uur.

Naast zijn activiteiten als uitvoerende artiest van klassieke muziek houdt Rangel zich ook bezig met andere muziekstromingen en de productie van onder andere filmmuziek en EDM. Hiermee bereikt hij een breed publiek en weet hij vele jongeren te inspireren en bij zijn stichting Stemvork www.stemvorkvenray.nl te betrekken.

Naast successen heeft Rangel ook te maken met tegenslagen. Zo stagneert het initiatief van Stichting Stemvork om in Venray een bescheiden, eigen concertzaal met verblijfsaccommodatie te realiseren. De stichting wil hiermee internationale uitwisseling tussen jonge musici en een laagdrempelige toegang tot concerten voor een breed publiek mogelijk maken. Ondanks het feit dat het gebouw zelf af is, ontbreken de middelen voor de inrichting en de laatste afbouw.

De stichting is dus wanhopig op zoek naar sponsoren en andere concrete ondersteuning, omdat de eigen middelen en privébijdragen zijn uitgeput.

Om het voltooien van de concertzaal te kunnen realiseren, is Rangel drie jaar geleden gestart met een serie maandelijkse thuisconcerten Make my dream, om de mensen te laten zien wat Rangel met zijn stichting te bieden heeft en ook om aandacht te trekken voor deze stichting en zijn project.

Ongeacht alle moeilijkheden die Rangel met zijn jarenlange niet afgewerkte zaaltje in Venray heeft probeert hij zijn thuisconcert Make my dream op zondag 4 februari in Venray toch door te laten gaan en zoveel mogelijk geld te verzamelen via concerten en sponsoren. Kaarten zijn te reserveren via kamerton@wxs.nl. Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of www.stemvorkvenray.nl.

Foto: Liesbeth Dingemans.