Afbeelding
Foto:

Vlakwatercross in de startblokken

venray | De storm van afgelopen week heeft ook huisgehouden in bosgebied Vlakwater. Omgevallen bomen en afgewaaide takken bezorgden de vrijwilligers van ATV Venray veel extra inzet . De diverse parkoersen liggen er weer prima bij. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari gaan de ongeveer 120 vrijwilligers van ATV Venray zich weer inzetten om de 42ste Vlakwatercross tot een succes te maken. De vereniging hoopt weer veel deelnemers en deelneemsters te mogen begroeten in het Vlakwater.

Het tweedaagse loopevenement biedt voor elk wat wils. Iedereen die zijn conditie of sportiviteit wil testen of tonen, kan dat doen op zaterdag of zondag tijdens de grootste atletiekcross van Limburg of Oost-Brabant. De Vlakwatercross maakt deel uit van het LimBracross-circuit. Veel Limburgse, Brabantse en Gelderse atletiekverenigingen nemen traditioneel deel aan deze veldlopen en ook de deelname uit Duitsland en Belgiƫ neemt de laatste jaren nog steeds toe.

Ook dit jaar hebben weer vele scholieren zich aangemeld voor deelname deel aan de Peel en Maas TV Scholierenlopen. Voor de eerste keer zullen ook enkele tientallen leerlingen van het Raayland meedoen aan de wedstrijden voor hen op zondag. De twee extra gehouden trainingen zijn een weer een groot succes geworden want ruim honderd jongens en meisjes namen daar de afgelopen twee zaterdagen aan deel.

Op zaterdag gaan als eerste de basisscholen uit Venray en omliggende gemeenten de strijd aan om de diverse titels en doen op deze manier mee aan het streven van ATV Venray om mensen in beweging te krijgen. De leerlingen van de basisscholen strijden in de diverse categorieƫn wie zich de sterkste atleet mag noemen. Verder is er voor het beste schoolteam de Jo van Oers-Memoriaal, vernoemd naar de wethouder van sport, Jo van Oers. Ook dit jaar wordt de trofee uitgereikt door Bart van Oers. Er is voor gekozen om de Jo van Oers-Memoriaal dit jaar weer op de school uit te reiken aan de winnende school. Alle deelnemers ontvangen een herinnering. Ook de school met procentueel de grootste afvaardiging, neemt op zaterdag de wisselbeker in ontvangst. Spannend zijn ook de estafettes. Ieder schoolteam mag ploegen van vier personen van een bepaalde leeftijdsgroep waarvan maximaal twee jongens, afvaardigen. Voor de beste ploegen zijn aparte ereprijzen. Naast het sportieve gebeuren zijn er diverse sociale activiteiten. Voor elke deelnemer is er een lot voor een gratis loterij met het rad van fortuin. De start van de eerste scholierenloop is om 11.30 uur. Om 13.05 uur start een speciale groep, namelijk de atleten met een verstandelijke beperking. Voor deze unieke loop is het motto: "Meedoen is belangrijker dan winnen" ATV Venray benadrukt dat deze loop is bedoeld voor alle personen met een verstandelijke beperking.

Aanmelden voor deelname aan de scholierenlopen kan alleen nog op de wedstrijddag tot een half uur voor de aanvang van de betreffende loop.

Op zondag starten om 10.30 uur de recreanten en wedstrijdatleten voor RHM-lange cross over 8040 meter. Daarna start om 11.30 uur de WIVO-korte cross. De Vlakwatercross heeft in de laatste jaren uitstekende winnaars gekend op deze afstanden. Toch streeft ATV Venray nog steeds naar een brede deelname zodat dit tweedaags evenement ook daadwerkelijk een promotie voor Venray en de atletieksport is. De prijsuitreiking van de korte en lange cross staat gepland om 12.00 uur.

Om 12.25 uur starten de diverse JUMBO Winterjeugdlopen. Momenteel nemen enkele jeugdatleten van ATV Venray de tussenstand aan in de Limbracross competitie een goede klassering is en zij proberen dat in deze thuiswedstrijd te verbeteren.

Aanmelden kan uitsluitend nog op de wedstrijddag, zondag 28 januari, tot een half uur voor de aanvang van de betreffende loop.

Start en finish zijn gelegen aan de Kempweg 162 achter het gebouw van Jong Nederland alwaar op de wedstrijddagen ook het secretariaat is gevestigd.

Zie voor nadere informatie ook www.atvvenray,nl, www.Limbracross.nl of info@atvvenray.nl.