Afbeelding
Foto:

Venray onder 13 tegen Feyenoord

Rotterdam | Wat een avontuur voor de voetballers van SV Venray onder 13! Dinsdag speelden zij op trainingscomplex Varkenoord in Rotterdam een wedstrijd tegen hun leeftijdgenootjes van Feyenoord. Dat het jeugdteam van de Rotterdamse topclub uiteindelijk met 11-1 won, mocht de pret niet drukken.

De wedstrijd was georganiseerd door Pieter Swinkels (foto) uit Venray. De 18-jarige student aan het ROC Boxmeer, zelf speler van Venray onder 19 2, moest voor zijn opleiding een evenement organiseren.

Met zijn stage voetbalteam, Venray onder 13, koos hij ervoor op bezoek te gaan bij Feyenoord. Al heel vroeg in de morgen vertrok een bus met 32 personen richting Rotterdam. Ook de bussponsors, de fervente Feyenoord-supporters Frank Elbers en Herman Gorree, namen deel aan deze voetbaltrip. Op het trainingscomplex van Feyenoord speelde Venray onder 13 vooral voor rust een prima pot. De eerste helft werd afgesloten met een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. Ook na de pauze hielden de Venrayse voetballers lang stand, maar moesten in de slotfase diep buigen voor hun technische vaardige opponenten, getraind door oudprof Gaston Taument.

Ook hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord kwam een kijkje nemen. Dat de teller op 11-1 bleef steken, deerde niemand in het Venrayse kamp.

Voor de jeugdige spelers was het een onvergetelijke ervaring, zeker omdat het gezelschap vervolgens richting Amsterdam ging voor een rondleiding in de Amsterdam Arena, de thuishaven van Ajax.


Verkleed jeugdvoetbal

Wanssum | Voor de jeugd van SV United/BVV'27 wordt op zondag 4 februari van 10.00 tot 12.00 uur verkleed voetbal gehouden op sportpark De Meulebéék in Wanssum.

De prinsen van carnavalsverenigingen De Wiendbuul, De Voskes, De Ruuk, De Keieschieters en de jeugdprinses van De Kuluut zijn hierbij aanwezig. Ook publiek is natuurlijk van harte welkom.

BC De Kemphaan

De beste in lijn A: 1. Thea Peters en Trees van de Beele 62,85%. 2. Corry Borssen en Jo Kok 61,11%. 3. Frieda Rongen en Marij Voesten 57,99%. Lijn B: 1. Anneke Schoonbeek en Afko Schoonbeek 62,50%. 2. Chrisje Gerrits met Cor Gerrits en Anny van Kempen met Philo van Enckevort 54,17%. 3. Liny v.d. Heuvel en Toon van Vegchel 53,75%. Lijn C: 1. Maarten Houba en Piet Willems 69,67%. 2. Diny Linders en Huub Linders 62,42%. 3. Gert Claessens en Klazien Baak 60,75%.