Zaalhockeysters drie keer onderuit

Tegelen | De zaalhockeysters van Venray leden afgelopen weekend in de derde klasse drie nederlagen en speelden een keer gelijk.

Zaterdag opende Venray het kwartet wedstrijden tegen Tegelen, een lastige tegenstander die in een hoog tempo speelt. De Venrayse zaalhockeysters keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Venray herpakte zich vervolgens, begon met meer druk te spelen, maar werd uiteindelijk door een derde Tegelse treffer definitief verslagen. Tegen Weert kwam Venray enkele keren gevaarlijk in de cirkel te komen, was echter niet trefzeker genoeg om de kansen in doelpunten om te zetten. Weert profiteerde maximaal met twee treffers waardoor ook het tweede duel verloren ging: 2-0.

Zondag pakte Venray in het eerste duel tegen Geldrop het eerste punt: 1-1. In een spannend duel waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, kwam Geldrop op voorsprong. Venray creëerde voldoende kansen en wist door prima verdedigingswerk meer onheil te voorkomen. De dadendrang werd uiteindelijk beloond met een verdiende gelijkmaker.

Danjelle Creemers bracht uit een strafcorner haar ploeg op gelijke hoogte. In de laatste wedstrijd verloor Venray opnieuw van Weert: 3-1. In vergelijking met een dag eerder speelden de Venrayse hockeysters, maar liep zich aanvallend telkens vast op de defensie van Weert.

Die ploeg nam ook een voorsprong, waarna Bente Matijsen als snel de gelijkmaker voor haar rekening nam: 1-1. Venray bleef fel spelen, dwong aanvallend kansen af, werd echter verrast door Weert dat met twee treffers op rij het duel in het slot gooide: 3-1. In de stand staat Venray nu laatste.

Op zaterdag 27 januari komt Venray in de sporthal in Tegelen opnieuw tweemaal in actie, tegen Geldrop (19.45 uur) en Tegelen (20.35 uur).


Uitslagen MGC Venray

Venray | Huub Straatman heeft tijdens de negende speelronde het clubrecord, dat met 78 slagen op naam van Jan Engels stond, met één slag weten te verbeteren en op 77 slagen te brengen.

Daarmee werd hij glansrijk dagwinnaar. Jan Engels werd met 81 slagen tweede. Gerrit Janssen eindigde met 86 slagen op de derde plaats. Jan van der Haghen speelde wederom een prima wedstrijd met 100 slagen en handhaafde zich daarmee aan de leiding met een verbetering van 5,37 procent. Gerrit Vermeulen blijft tweede met 4,6n4 procet.

Leo Wilms blijft derde met 4,18 procent. Door zijn zege klom Huub Straatman naar de vierde plaats met 3,85 procent en dat ging ten koste van Gerrit Janssen, die met 3,37 procent een plaatsje moest inleveren.