Afbeelding
Foto:

Verrékkes Moj wint TVK

Venray | De negende editie van het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK) in zalencentrum de Hanenhof in Geleen is gewonnen door Verrékkes Moj uit Venray.

Sanne van Kessel, Sija Mooren, Klaas Manders en Jonas Coppus gingen vrijdagavond met hun lied 'De Vastelaovesknal!' met de zege aan de haal. "Het was heel mooi", zegt Jonas Coppus. "We hadden oprecht niet verwacht dat we zouden winnen!" Ook Manders was door het dolle heen: "Het was geweldig. Het mooiste was dat de jeugd carnaval heeft gevierd en dat is het mooiste wat er is."

De overwinning werd zondagmiddag nog even gevierd in TOF. "Het was echt super. We werden helemaal vrolijk en toen we wonnen barstte echt de bom los. Het was echt feest", probeert Mooren de feestavond terug te halen.

Het Venrayse viertal deed voor de tweede keer mee aan het TVK. Tweede werd – eveneens uit Venray – Weej kieke wel (Jip Manders, Floor Verheijen, Janne Arts en Zoë Vloet) met het liedje 'Dat doe ik dalek'. Alisha Wildervanck eindigde als jonge debutant uit Venray, samen met vele andere finalisten, op de vierde plaats. Weej kieke wel was tevreden met de tweede plek. "We hadden dit nooit verwacht, ons doel was om de finale te bereiken. Stiekem hoopten we op een plek bij de eerste drie, maar dat durfden we eigenlijk niet te dromen. Geweldig", zeiden zij in koor.

In totaal namen negen tieners uit Venray deel aan de spannende wedstrijd. Zij werden begeleid door de Rooyse Topp, een club mensen die zich inzet om de Venrayse tieners te stimuleren en te enthousiasmeren voor het carnaval. De fans waren vanuit Venray met twee dubbeldekkers bussen naar Geleen afgereisd. Een ding is zeker: Venray heeft de vastelaovend in Limburg op de kaart gezet.


Wolf Naya doodt schapen

Venray | De wolf, die begin januari voor het eerst in België werd gesignaleerd, heeft daar waarschijnlijk vee aangevallen. Er is een grote kans dat dit wolf Naya is, die eind december nog ongeveer vijf dagen door Limburg trok en ook Venray doorkruiste.

Volgens Belgische media zijn dit weekeinde op een boerderij in Meerhout twee schapen doodgebeten en werd er een ernstig verwond. Alles wijst erop dat dit door de wolf is gedaan. De wolvin dook begin dit jaar op in België.

Het dier, dat een gps-zender heeft, liep vanuit Duitsland via Nederland naar de zuiderburen en legde ongeveer 500 kilometer af.