Volleybalsters in vijfde set onderuit

Tilburg | De volleybalsters van ActiveRooy leden in de derde divisie B een 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Volley Tilburg 2.

De tegen degradatie vechtende Venrayse volleybalsters leverden een prima prestatie tegen de nummer twee van de ranglijst. Tilburg won de eerste set (25-14), waarna de gasten een bijzonder spannende tweede set in hun voordeel beslisten: 24-26. Tilburg 2 pakte de derde set (25-20) maar verkeek zich in de vierde set op de veerkracht van de Venrayse ploeg. ActiveRooy won de marathonset uiteindelijk met 30-32. De vijfde en beslissende set ging met overtuiging naar de thuisploeg: 15-4. "Het vertrouwen was er vandaag. We hebben uitstekend gespeeld, met prima samenspel", aldus speelster Marleen Oudenhoven na de nipte nederlaag. "Dat geeft ons zelfvertrouwen voor het restant van de competitie." Met veertien punten uit twaalf duels staat ActiveRooy nu voorlaatste in de derde divisie. Op zaterdag 27 januari staat er voor de Venrayse volleybalsters een lastige thuiswedstrijd op het programma. In sporthal De Wetteling is om 18.00 uur koploper Somas/Activia 2 de tegenstander.

Koploper Set Up blijft winnen

Nuvoc-Set Up 1-3. Setstanden: 13-25, 25-22, 21-25 en 17-25

Veldhoven | In de eerste klasse E won koploper Set Up de uitwedstrijd tegen Nuvoc 3: 1-3.

In de eerste set namen de Meerlose volleybalsters meteen een 3-8 voorsprong en via een goede servicedruk bouwden ze die uit naar 5-15. Na een wat mindere fase met wat onderlinge misverstanden kon de thuisploeg nog terugkomen, maar ging de set overtuigend naar de gasten: 13-25. In de tweede set kwam Set Up opnieuw aan de leiding (6-9 en 11-13), maar had vervolgens geen antwoord op de servicedruk van Nuvoc. Na een 20-16 achterstand kwam Set Up nog terug tot 24-22, maar verloor de set met 25-22. In de derde set gingen beide partijen gelijk op via 6-6 en 13-13. Ylva Kleeven nam meer dan verdienstelijk de set up voor haar rekening in plaats van de zieke Sil Crins. Na een sterke service van Annabel Zwerver liep Set Up uit naar 14-18, zag Nuvoc nog terugkomen tot 17-18, om de set met 21-25 in de wacht te slepen. De vierde set ging gelijk op tot 12-12 waarna de Meerlose ploeg via 14-18 en 15-22 met ruim verschil won: 17-25. Set Up blijft met vier punten voorsprong en een duel minder gespeeld koploper voor naaste concurrent Somas Activia 4 dat een set liet liggen in Sevenum. Op zaterdag 27 januari speelt Set Up de topper tegen Havoc 2, de nummer drie op de ranglijst. Het duel in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 19.00 uur.

Zondag won Set Up in Kessel eenvoudig het bekerduel tegen Nuvo'68: 3-0. De Meerlose volleybalsters pakten heel eenvoudig de eerste twee sets: 25-9 en 25-17. In de derde set ging het lange tijd gelijk op, maar trok Set Up uiteindelijk met 25-23 aan het langste einde en bekert verder.

Zeven treffers Martijn Schütte

Acritas-Manual 7-24 (3-15). Doelpunten Manual: Martijn Schütte (7x), Mel Aelmans (4x), Kingsley Lamptey (3x), Jan Vorstenbos, Maarten Lucassen en Bryan van Kol (allen 2x), Mohammad Jamal Beik, Joost Ueberbach, Bennie Beekers en Paul Stroy.

Bakel | De handballers van Manual wonnen zondagmiddag op bezoek bij Acritas in Bakel. De Venrayse ploeg was met 7-24 (3-15) veel te sterk voor de Brabanders.

Vanaf de eerste minuut vormden de bezoekers een sterk verdedigingsblok. De thuisploeg beet zich telkens stuk op de sterke verdediging. Na enkele minuten kwam de Manuel al op een riante 0-4 voorsprong. De keepers Ronald de Haan en Jarno Wolfs stonden uitstekend hun mannetje en na twintig minuten handballen wist Acritas slechts twee keer het net te vinden. Coach Maciej Garkowski was dan ook erg tevreden over de eerste helft. In de tweede helft was de sfeer in de wedstrijd compleet anders. Acritas speelde een stuk harder. Dat resulteerde onder meer in een blessure voor Peter van Eijk. Toch bleven de bezoekers vakkundig jagen op meer doelpunten. Dat leverde een aantal mooie doelpunten op. Onder meer Mel Aelmans maakte een schitterend doelpunt. Op zaterdag 27 januari speelt Manual om 21.20 uur in de Wetteling in Venray tegen Jupiter'75 uit Eersel.

Jumpers'76 verliest in Bakel

Yellow Sox-Jumpers'76 85-69. Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (23 punten), Dirk Laurense (15) en Jorik Wulterkens (11).

Bakel | De basketballers van Jumpers'76 gingen in de eerste klasse onderuit op bezoek bij Yellow Sox in Bakel. De club uit Venray ging met 85-69 de boot in.

De thuisploeg begon veel scherper aan de wedstrijd waardoor Jumpers al na vier minuten tegen een achterstand van acht punten aankeek. De gasten hadden duidelijk moeite met het grote veld in Bakel. Het resterende kwart probeerde Jumpers dichterbij te komen maar Yellow Sox bleef met een hoog percentage raak schieten: 24-16. Ook in het tweede kwart bleven de mannen uit Bakel met scherp schieten en binnen twee minuten stond Jumpers maar liefst zeventien punten achter.

Na negen punten van Jumpers'76 was het slotakkoord voor rust van Yellow Sox waardoor de ruststand 48-34 was. In het derde kwart waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd en dit was ook terug te zien in de scores. Om beurten scorend bleef Yellow Sox aan de goede kant van de score: 66-52. In het laatste kwart lag het schotpercentage van de thuisploeg hoger, waardoor de zege geen moment in gevaar kwam.

Jumpers'76 ontvangt op zaterdag 27 januari in sporthal De Wetteling EBCG, aanvang 16.00 uur.