Angela Litjens (rechts) wordt fel aangevallen door een speelster van BIO.
Angela Litjens (rechts) wordt fel aangevallen door een speelster van BIO. Foto: Henk Lammen

"Ik ben nog te fanatiek"

Merselo-BIO 19-6 (13-2). Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel (4x), Fleur Claessens en Angela Litjens (beiden 3x), Anke Zegers, Ciel van Hoof en Aniek Martens (allen 2x), Lisa Verhoeven, Anne Gielens en Kaylie Poels.

Venray | In de tweede klasse wonnen de korfbalsters van Merselo de topper tegen BIO met royale cijfers: 19-6. Door deze zege en het verlies van concurrent Mikado is Merselo alleen koploper. "We moeten nu gewoon kampioen worden."

Door Henk Lammen

De speelsters Angela Litjens (31) en Monique Janssen (25) waren, met nog drie duels voor de boeg, na afloop duidelijk over de doelstelling. "Nu moet het ook gewoon gebeuren. Vorig jaar liepen we promotie in de nacompetitie mis. Dat was een hele bittere pil", aldus de oudste van de twee. Als Merselo de laatste drie duels wint, is het verzekerd van het kampioenschap. In de vorm van afgelopen zondag lijken de Merselose korfbalsters niet te stuiten. Het verhaal van de wedstrijd tegen nummer drie BIO was al na een kwart verteld. De thuisploeg liep in sporthal De Wetteling uit naar een royale voorsprong. De teller bleef na dertig minuten steken op dertien. De gasten kwamen niet verder dan twee doelpunten. "Het ging heerlijk. We creƫerden heel veel kansen, maar nu gingen ze er ook in. Dat is bij ons weleens anders, dan spelen we goed maar scoren we te weinig", aldus Litjens, die de afwezige Aniek van den Heuvel (vakantie) verving als aanvoerster. De altijd gedreven korfbalster sleepte haar teamgenoten mee in de jacht op doelpunten. De speelsters van BIO stonden erbij en keken ernaar. Na de rust was het krachtsverschil minder groot en maakten enkele talentvolle A-speelsters hun opwachting bij Merselo. Ook bij de tweedeklasser geldt wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Litjens, moeder van drie kinderen, weet echter nog niet van ophouden. "Angela moet gewoon doorgaan", port Monique Janssen haar teamgenote. Veel drang is niet nodig. "Als we kampioen worden, kan ik ook niet stoppen. Ik zie me niet spelen in een lager team. Daar ben ik veel te fanatiek voor."

"Het is niet makkelijk"

Speelster Monique Janssen moest zondag noodgedwongen het duel van haar eigen team fluiten. Dat was niet voor de eerste keer. Nadat de aangewezen scheidsrechter zich donderdag voorafgaand aan het duel afmeldde, ging Merselo op zoek naar een vervanger. Die zoektocht leverde geen resultaat op, zodat opnieuw een beroep werd gedaan op Janssen. "Ja, het ging wel lekker", lachte Janssen na afloop. Ze is officieel KNKV-scheidsrechter en had geen enkele moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden. "Met dank aan mijn team. We kwamen al snel op een ruime voorsprong, zodat de druk er meteen een beetje vanaf was. Het is niet makkelijk om je eigen team te fluiten. In eerdere wedstrijden, toen het echt gelijk opging, kreeg ik sneller commentaar. Maar daar was nu geen sprake van." Janssen wil absoluut nog niet geconfronteerd worden met een keuze tussen fluiten op een hoger niveau en zelf korfballen. "Ik vind fluiten heel leuk om te doen, maar voorlopig blijf ik nog lekker spelen. Het spelletje is nog steeds te leuk om te
stoppen."