Oranje Wit dendert door

Celeritas-Oranje Wit 10-15 (5-6). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (4x), Dionne Drabbels (3x), Janne Gellings (3x), Maureen Drabbels (2x), Jessica Klaassens (2x) en Steffie van Rooij.

Schijndel | De korfbalsters van Oranje Wit waren zondagmiddag te sterk voor hekkensluiter Celeritas. De ploeg uit Leunen won met 10-15 (5-6) op bezoek in Schijndel.

Oranje Wit gaat aan kop in de overgangsklasse B. Alle duels in de zaalcompetitie werden door Oranje Wit in winst omgezet. De thuisploeg opende sterk en kwam meteen op voorsprong. Oranje Wit had meteen een antwoord klaar. Celeritas speelde fysiek en daar hadden de gasten met name voor de rust moeite. Voor de pauze werd er aan beide zijden door goed verdedigingswerk weinig gescoord. De Leunse korfbalsters gingen met een kleine voorsprong aan de thee: 5-6. In de tweede helft wisten de gasten gemakkelijker de kansen te creëren en die uiteindelijk ook te benutten. Met vijf doelpunten verschil gingen beide punten mee naar Leunen. De ongeslagen koploper speelt op zondag 28 januari een thuiswedstrijd tegen VVO, de nummer drie in de stand. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 14.15 uur.

Manual sterk

MEOS 2-Manual 20-22 (8-20). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (8x), Karlijn van Els (5x), José Kessels (3x), Maaike Lipman (3x), Jantine Rongen (2x) en Loes van Dijk.

Nederweert | De handbalsters van Manual waren zondagmiddag te sterk voor MEOS 2. De Venrayse ploeg won in Nederweert met 20-22.

Manual was niet compleet en het team werd aangevuld met José Kessels. De gasten begonnen moeizaam aan het duel en keken al snel tegen een 4-1 achterstand aan. Na tien minuten kwam de Venrayse ploeg dankzij drie treffers op rij van Kessels langszij. Daarna bleven beide teams beurtelings scoren. Een met meer zelfvertrouwend spelend Manual nam vlak voor rust een voorsprong van twee treffers: 8-10. Die stand stond na de eerste helft ook op het scorebord. Na de pauze begonnen de Venrayse handbalsters stroef en profiteerde de thuisploeg. De achterstand werd omgebogen in een 14-11 voorsprong. MEOS 2 verkeek zich echter op de veerkracht van de gasten. Aan de hand van Karlijn van Els en goed keeperswerk van Jonna Kessels trok Manual de wedstrijd weer naar zich toe: 20-22.

Manual, nu tweede in de tweede klasse, speelt op zaterdag 27 januari thuis tegen Apollo, aanvang 20.10 uur.