Eerste verlies De Peelkorf

De Peelkorf-Stormvogels 13-18 (8-9). Doelpunten De Peelkorf: Janneke Jenneskens (6x), Marly van Asten en Iris Swinkels (beiden 2x), Linda Verlijsdonk Tina Janssen en Rachèl van Meijel.

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf gingen zondagavond voor de eerste keer in de zaalcompetitie onderuit in de hoofdklasse.

In sporthal De Wetteling in Venray was Stormvogels met 13-18 te sterk voor de ploeg uit Ysselsteyn. Vanaf de allereerste minuut liep de thuisploeg achter de feiten aan en stond al snel met 0-2 achter. Tijdens de eerste tien minuten bleef het verschil twee doelpunten in het voordeel van Stormvogels. "Daarna hadden wij wel een goede fase, maar we kwamen helaas niet op gelijke hoogte", stelde speelster Linda Verlijsdonk. Na rust slaagde De Peelkorf er uiteindelijk toch in om de stand gelijk te trekken: 10-10. Daarna hielde beide ploegen elkaar in evenwicht. In de eindfase nam Stromvogels toch weer de overhand. De bezoekers liepen uiteindelijk uit naar een riante zege. Voor De Peelkorf scoorden Janneke Jenneskens (6x), Marly van Asten en Iris Swinkels (beiden 2x), Linda Verlijsdonk, Tina Janssen, Rachèl van Meijel. Op zondag 28 januari kunnen de Ysselsteynse korfbalsters zich revancheren in de uitwedstrijd tegen middenmoter, aanvang 13.55 uur.

Acht treffers Linda Claessens

SVOC'01-VVO 17-14 (8-7). Doelpunten SVOC'01: Linda Claessens (8x), Elien Nabben en Rian Willems (4x) en Maartje Janssen.

Venray | In de strijd om de tweede plaats in de overgangsklasse B was SVOC'01 de sterkste. De korfbalsters waren in sporthal De Wetteling in Venray te sterk voor VVO: 17-14 (8-7).

Vanaf de eerste minuut voerde SVOC'01 de boventoon. De ploeg kwam dan ook op een riante 7-3 voorsprong. Toch liet de thuisploeg de bezoekers terugkomen in de wedstrijd. VVO kwam zelfs terug tot 7-7, maar SVOC'01 ging wel rusten met een minimale voorsprong: 8-7. Na rust schakelde SVOC'01 een tandje bij. Dat resulteerde uiteindelijk in een klinkende overwinning. Linda Claessens was de uitblinkster aan de zijde van SV OC'01 met maar liefst acht treffers. De overige doelpunten kwamen op naam van Elien Nabben en Rian Willems (beiden 4x) en Maartje Janssen.

SVOC'01 gaat op zondag 28 januari op bezoek bij Flamingo's, de nummer voorlaatst, aanvang 14.30 uur.