Storm velt grote eik op Sint Anna

VENRAY | Langs de hoofdlaan op het Sint Annapark heeft een reusachtige Amerikaanse eik de storm van donderdag 18 januari niet overleefd. Op het terrein sneuvelden meerdere grote bomen.

De hoofdlaan met de reusachtige eikenbomen heeft een monumentale status. De vraag is hoe lang de bomen, die ruim 110 jaar oud zijn, nog kunnen blijven staan. Projectmanager Marianne Dankers van eigenaar Renschdael Groep vertelde maandag tijdens de informatieavond in het gemeentehuis dat er een mri-scan wordt uitgevoerd bij 32 bomen. "De Amerikaanse eiken kunnen 125 jaar oud worden. Ze zijn dus inmiddels hoogbejaard. Dat bleek ook wel na de storm." Uit het onderzoek moet blijken of de prachtige bomenlaan intact kan blijven.


Nieuwe straatnamen in Brabander

VENRAY | Patrijs en Veldleeuwerik zijn twee nieuwe straatnamen in fase vier van uitbreidingswijk Brabander.

Patrijs wordt de verbindingsweg tussen Veldleeuwerik en Venraysbroek. Veldleeuwerik haakt aan twee kanten aan op de doorgaande weg Tureluur en loopt met een lus om Smellekenlaan heen.


Sint Anna krijgt betere omheining

VENRAY | De nieuwe eigenaar Renschdael Groep gaat de omheining rondom het Sint Annapark deels herstellen.

Het voormalige gestichtterrein heeft de laatste jaren veel last gehad van vandalisme. Projectmanager Marianne Dankers kondigde maandag tijdens de informatieavond aan dat het park niet wordt afgesloten. "Het park blijft open maar wordt ook deels besloten. Er gebeuren nu dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Het paviljoen Sint Theresia lijkt wel de Gazastrook. In de bossen en stuifduinen worden geregeld brandjes gesticht."

Renschdael Groep gaat de afrastering verbeteren. "Hele stukken prikkeldraad liggen nu op de grond. Ook voor de veiligheid van de bezoekers en de aannemers die er aan de slag gaan, willen we het park op enkele plekken afbakenen."

Door een rigoureuze snoeibeurt van het groen wordt het terrein veel opener. De nieuwe eigenaar wil terug naar de oorspronkelijke begroeiing. Veel oude bomen zijn overwoekerd door hoog opgeschoten onkruid en heesters.