Zondag herstart voetbalcompetitie

VENRAY | Komende zondag wordt de voetbalcompetitie weer hervat. De laatste speelronde van de eerste competitiehelft staat op het programma.

Venray begint in de eerste klasse D met de uitwedstrijd tegen subtopper Bekkerveld. Het is een pittige klus voor de rood-witten die de punten goed kunnen gebruiken om weg te komen uit de bedreigde zone. In de tweede klasse H speelt Volharding thuis tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Het is het duel tussen de nummers vier en drie. SSS'18, dat de vijfde plek bezet, gaat in Den Bosch op bezoek bij Emplina dat een plaats lager staat.

Ysselsteyn komt in de derde klasse C thuis in actie tegen Baarlo. De Ysselsteynse nieuwkomer bivakkeert op de vijfde plaats. Met vier punten achterstand op de nummer twee Baarlo.

Leunen en Oostrum speelden op 3 december hun laatste wedstrijd in de vierde klasse E. Na een verlengde winterpauze van acht weken ontvangt koploper Oostrum middenmoter Meterik. Leunen, dat tiende staat, treedt voor eigen publiek aan tegen de nummer twee Melderslo.

In de vijfde klasse E verdedigt BVV'27 thuis zijn koppositie tegen HRC'27. Achtervolger SV United ontvangt hekkensluiter SVS uit Stevensbeek. Merselo krijgt RKDSO uit Lomm op bezoek en SVOC'01 speelt thuis tegen Montagnards. Holthees treedt in Swolgen aan tegen Sporting ST.

Een week later, zondag 4 februari, staat opnieuw een volledig programma op de rol. Het zijn de returnwedstrijden van de competitieouverture met onder meer de derby SSS'18-Volharding in Overloon. Zondag 18 februari, direct na carnaval, was vrijgehouden voor een inhaalprogramma. Toch komen dan alle clubs in actie want het afgelaste programma van zondag 10 december, toen er een pak sneeuw lag, wordt dan ingehaald.


Ruud Jenneskens blijft bij Ysselsteyn

YSSELSTEYN | Ruud Jenneskens (36) heeft zijn contract met Ysselsteyn weer met een jaar verlengd. De voetbaltrainer uit Venray begint na de zomer alweer aan zijn zesde seizoen.

Jenneskens is al tien jaar werkzaam op sportpark De Vlies. Hij begon als trainer bij de A-jeugd. Later werd hij technisch coördinator van de jeugdafdeling. Die functie combineerde hij enkele jaren met het hoofdtrainerschap.

Medio 2013 volgde hij Noud Janssen op als hoofdcoach. In zijn eerste seizoen won Ysselsteyn een periodetitel in de vierde klasse. In het daaropvolgende seizoen 2014/15 zat alles tegen en hing het degradatiespook boven de Peelclub. Pas op de allerlaatste wedstrijddag wist Ysselsteyn, door de benauwde 4-3 thuiszege op MULO, het vierdeklasserschap veilig te stellen. Daarna ging het weer snel bergopwaarts. Na de tweede plaats in 2016 pakten de Ysselsteyners een jaar later het kampioenschap met promotie naar de derde klasse.