Nieuwe stichting recreatiegebied in Wanssum

WANSSUM | In Wanssum is de stichting Meulebeek Actief opgericht om het sportpark en de omgeving te ontwikkelen tot een groot recreatiegebied. Het plan haakt aan bij het initiatief van Rob Dekkers van Dekkers Tweewielers.

De stichting is een onderdeel van de stichting Meulebeek die het sportpark beheert. "Het doel is sport, recreatie en horeca op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden", vertelde dorpsraadlid Rob Krebbers in de dorpsraadvergadering.

"Naast het sportpark hebben we tennisbanen, een zwembad en het bos. Daar willen we een mooi recreatiegebied van maken." Een stuurgroep onderzoekt de mogelijkheden. Zo kan het beekdal benut worden voor de obstacle run. En er ligt al een trimparcours. Gedacht wordt ook aan een voetgolfbaan, mountainbikeroutes, fietsverhuur en wandelroutes. "De doelgroep zijn de eigen dorpsbewoners maar ook mensen van daarbuiten, zoals toeristen die komen wandelen en fietsen. We zijn bezig met een plan van aanpak hoe we het gebied willen gaan inrichten", aldus Krebbers.