In de Kruidenlaan in de wijk Landweert viel een boom op een woning.
In de Kruidenlaan in de wijk Landweert viel een boom op een woning. Foto: Antoon Jeuken

Stormschade in de regio

Venray | De westerstorm trok vorige week donderdag over Nederland. Ook de gemeente Venray werd getroffen door harde windstoten. De schade was dan ook groot.

De brandweer rukte onder meer uit, omdat het dakleer van de bioscoop in Venray losliet en ook op de daken van andere panden in het centrum lagen losse voorwerpen. De brandweerlieden haalden die voorwerpen van de daken. In de Vlierstraat waaide er enkele zonnepanelen van de daken. Verder sneuvelden er veel bomen. In de Venrayse wijk Landweert viel er zelfs een boom op een huis aan de Kruidenlaan.

Leo Willems uit Leunen mocht van geluk spreken toen zijn acaciaboom uit de grond werd getrokken door de harde wind. De boom viel nét niet op zijn serre. "We zaten in de serre en we schrokken ons rot. We hebben geluk gehad", vertelt Willems geschrokken. "Het is een verzekeringskwestie dus we wachten even af. Uiteindelijk komt het weer goed." Toch is de complete tuin van Willems verwoest door de storm. Bij het nieuwe bedrijfspand van ongediertebestrijding Traas in Blitterswijck waaide het complete dak van de splinternieuwe loods. Ondernemer Roy Ewalts. "We hebben de verzekering gebeld en nu gaan we kijken hoe we het oplossen. De verbouwing duurt langer dan gepland. We hopen dat we alles zo snel mogelijk kunnen herstellen. Dan kunnen we onze geplande open dag in mei wellicht toch door laten gaan." Het weeralarm werd rond 15.00 uur weer ingetrokken.

Afbeelding
Afbeelding