Herstart uitgraven hoogwatergeul

WANSSUM | Aannemerscombinatie Mooder Maas kan na een oponthoud van enkele weken weer verder met het uitgraven van de hoogwatergeul in Wanssum.

Door de hoge waterstand van de Maas moesten de werkzaamheden begin januari worden gestaakt. Omdat het doorweekte werkterrein onbegaanbaar was geworden. De pontons aan de oever van de Maas werden uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk weggehaald. Daardoor was het ook niet mogelijk om grond per schip te verplaatsen van Wanssum naar het terrein aan de Boltweg in Blitterswijck.

Vanaf deze week zijn de pontons weer teruggeplaatst en kan het graafwerk, aan de oostkant van de Koninginnebrug, worden hervat. "Er is al veel zand afgegraven", zei Marjolijn van Lier van Mooder Maas woensdag in de dorpsraadvergadering van Wanssum. "Aan de Boltweg is al een aardige hobbel in het landschap ontstaan."

Het uitgraven van de andere hoogwatergeul, in Ooijen, is voorlopig uitgesteld tot begin maart. Het terrein is momenteel te drassig voor het zware werkverkeer. Tot die tijd blijft de Maasveldweg open. Deze weg wordt afgesloten zodra de graafwerkzaamheden in Ooijen beginnen.