Afbeelding
Foto:

Inschrijving Vlakwatercross

Venray | ATV Venray houdt op 27 en 28 januari 2018 de 42ste Vlakwatercross in het recreatiegebied Vlakwater. Ongeveer 120 vrijwilligers van ATV Venray zetten zich in om dit tweedaags evenement weer tot een succes te maken. De vereniging hoopt weer veel deelnemers en deelneemsters aan deze veldlopen te mogen begroeten in het Vlakwater.

Iedereen die even zijn conditie of sportiviteit wil testen of tonen, kan op zaterdag 27 of zondag 28 januari terecht in het stadsbos van Venray tijdens de grootste atletiekcross van Limburg of Oost-Brabant. De Vlakwatercross maakt deel uit van het LimBracross-circuit. Veel Limburgse , Brabantse en Gelderse atletiekverenigingen nemen traditioneel deel aan deze veldlopen en ook de deelname uit Duitsland en België neemt nog steeds toe.

Zaterdag 27 januari starten als eerste in de Peel en Maas TV – scholierenlopen de kleuter- en basisscholen uit Venray en omliggende gemeenten. Dit jaar mogen ook de kleuters van groep 1 en 2 deelnemen en zij lopen onder begeleiding van heuse hazen een klein rondje van 350 meter. Verder is er voor het beste schoolteam de Jo van Oers- Memoriaal, vernoemd naar de wethouder van sport, Jo van Oers. Ook dit jaar wordt deze trofee uitgereikt door Bart van Oers. Alle deelnemers ontvangen een leuke herinnering. De school met procentueel de grootste afvaardiging mag de wisselbeker in ontvangst nemen. Spannend worden ook de estafettes. Ieder schoolteam mag teams van vier personen, bestaande uit maximaal twee jongens van een bepaalde leeftijdsgroep, afvaardigen. Voor de beste ploegen zijn aparte ereprijzen.

Naast het sportieve gebeuren zijn er dit jaar nieuwe randactiviteiten. Dancydanstudio zal voor het eerst de warming-up verzorgen en nieuw is ook dat de jeugdcommissie van ATV Venray de activiteiten na de lopen voor haar rekening neemt. Na de gezamenlijke warming-up op muziek gaan de deelnemers meteen naar de start van hun looponderdeel. Voor elke deelnemer is er een lot voor een gratis loterij met het rad van fortuin. De eerste warming-up is om 11.30 uur, direct gevolgd door de eerste start.

Om 13.05 uur start een speciale groep, namelijk de atleten met een verstandelijke beperking. Voorinschrijven voor de scholierenloop kan tot dinsdag 23 januari via de school. Ook de leerlingen van Raayland kunnen voor hun deelname op zondag 28 januari, inschrijven via hun school. Na-inschrijven voor alle categorieën kan eventueel ook op de wedstrijddag tot een half uur voor de aanvang van de betreffende loop. Aanvang van de diverse wedstrijden is om 11.30 uur. Zie ook www.atvvenray.nl