Afbeelding
Foto:

Oogmeting 3.0 bij Van Essen Optiek

Venray | Tot nu toe kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye-scanner, een revolutionair meetsysteem, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Met meer details, meer kleur en meer contrast.

"Dankzij de DNEye-scanner zijn we nu toe aan een nieuwe ontwikkeling binnen een oogmeting. Met dit oogmeetsysteem meten we zeker 25x nauwkeuriger", vertelt Frans van Essen van de gelijknamige optiek in Venray. "Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye-scanner corrigeren we er nu achttien. De DNEye-scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden in de pupil. Daarnaast krijgen we met de DNeye-scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen."

De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. "Vergelijk het met de ontwikkeling van uw televisie. Dankzij nieuwe technieken geven deze een steeds scherper en contrastrijk beeld. Deze glazen doen hetzelfde; meer details, meer kleur en meer contrast. Dit niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en 's nachts. Veel mensen komen bij ons omdat ze denken dat ze nachtblind zijn", zegt Frans van Essen. "In werkelijkheid is hun oogafwijking 's nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze 's nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die 's nachts groter is. De DNEye-scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en 's nachts."

Kosteloos kennismaken? Maak dan snel een afspraak voor een kosteloos oogonderzoek tijdens de DNEye Road show voor de winkel van Van Essen op 23 en 24 januari van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Tijdens deze dagen ontvangt men eenmalig een waardecheque t.w.v. 100 euro korting op de aankoop van een complete bril met Rodenstock-glazen met DNEye- techniek.

Meer informatie? Kijk dan op de website www.dneye.nl of breng een bezoek aan Van Essen Optiek, Schoolstraat 30A, 5801 BP Venray, telefoon 0478-512567.