Medium Derek Ogilvie komt naar de schouwburg in Venray.
Medium Derek Ogilvie komt naar de schouwburg in Venray. Foto: Persfoto

Ogilvie naar Venray

Venray | Kinderfluisteraar en medium Derek Ogilvie kwam negen jaar lang op televisie met onder meer zijn tv-show Baby's wil is wet. In die tijd kwam hij met verschillende tv- en theatershows. Na een pauze keert hij terug met zijn In your town tour.


De Schot gaat in januari en februari langs vijftien theaters voor het hele land. Op dinsdag 30 januari om 20.00 uur is hij met zijn tour in Schouwburg Venray. "Ik kan niet geloven dat het alweer bijna tien jaar geleden is dat mijn eerste theatershow in Nederland plaatsvond", vertelt Ogilvie vol ongeloof. "Jaarlijks heb ik vele theatershows gehouden in theaters door het hele land. Echter zijn er nog een aantal locaties in Nederland waar ik nog nooit de mogelijkheid heb gehad om op het podium te kunnen staan. Ik ben erg blij dit in januari en februari 2018 tijdens de In Your Town Tour alsnog te kunnen doen."

Het zat Ogilvie de laatste jaren niet altijd mee. "Alle tegenslagen die ik heb ervaren in de laatste jaren, met name het verlies van mijn vader en de zelfmoord van mijn beste vriend, hebben mij geholpen om de uitdagingen waar ook andere mensen mee te maken hebben beter te begrijpen. Meer dan ooit ben ik gaan beseffen wat de impact van het verlies van een dierbare met zich meebrengt. Hierdoor ben ik erg gegroeid. Niet alleen in mijn werk als medium, maar ook als persoon in mijn contact met het publiek."

De kinderfluisteraar vindt het geweldig om in Nederland op de bühne te staan. "Het publiek is heel hartelijk, open en dynamisch en de shows altijd levendig en krachtig. Uiteraard maak ik gebruik van een vertaler waardoor je zelfs als je geen Engels spreekt, alles wat er wordt gezegd kan verstaan. Een theatershow van mij is over het algemeen een achtbaan aan emoties. Hoewel er verdrietige momenten zijn, zijn er ook veel vrolijke momenten waarin ik samen met het publiek iedere keer weer heel veel plezier beleef.'' Ogilvie vertelt dat hij tijdens zijn shows contact kan maken met overledenen. "De meeste mensen bezoeken een show van mij omdat zij een bericht willen ontvangen van een overledene of omdat zij nieuwsgierig zijn naar wat ik doe. Echter, veel mensen komen ook omdat zij simpelweg zijn meegenomen door anderen. Met name mannen die meekomen met hun vrouw zijn in eerste instantie sceptisch en hebben geen verwachtingen van de show. Na afloop geven zij vaak aan net zo erg van de show te hebben genoten als de vrouwen."

Kaarten zijn te koop via www.schouwburgvenray.nl. Meer informatie: derekogilvie.com.


Prins Roy heerst in Oostrum

Oostrum | Bij de Karklingels in Oostrum is Roy de Kleijn uitgeroepen tot prins van Aostrum, Lull en d'n Boshuuze. Tijdens het prinsenbal afgelopen zaterdag werd hij met zijn adjudanten Mark Broeren en Roy Willems en nar Bob van Mil gepresenteerd.