Jumpers'76 verliest

Jumpers'76-BC Bumpers 71-94 (36-42). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (21 punten), Peter Hoeijmakers (17) en Justin Gommans (13).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 verloren de eerste wedstrijd in 2018. In sporthal De Wetteling won BC Bumpers het duel tussen beide middenmoters in de tweede klasse met royale cijfers: 71-94.

Als aanwinst voor de thuisploeg was er een oude bekende teruggekeerd, Maarten Wijnen. Het duel werd sterk geopend door de Venrayse basketballers die door scores van Dirk Laurense en Peter Hoeijmakers een kleine voorsprong namen. De thuisploeg had vervolgens geen antwoord op de strakke verdediging van de gasten. De ploegen sloten het eerste kwart af met een gelijke stand: 20-20. In het tweede kwart nam Bumpers het initiatief en nam tien punten voorsprong. Jumpers'76 stapte over van zoneverdediging naar een man-to-man verdediging en kon de schade beperken: ruststand 36-42. Na de pauze maakte BC Bumpers vooral gebruik van hun lange centers. Via een run van tien punten liepen de gasten uiteindelijk uit naar een verschil van zestien punten: 54-70. Ook in het laatste kwart hadden de Venrayse basketballers geen antwoord op de lange mannen. Op zaterdag 20 januari speelt Jumpers'76 uit tegen Yellow Sox, aanvang 19.00 uur.