Monsterscore Manual: 34-16

Manual-Niobe 34-16 (17-6). Doelpunten Manual: Bennie Beekers en Jan Vorstenbos (beiden 5x), Driek Gabriels (4x), Maarten Lucassen, Okke Boon en Mel Aelmans (allen 3x), Peter van der Eijk, Niek Bastiaans, Jochem Duisters, Paul Stroy en Martijn Schütte (allen 2x) en Mohammad Jamal Beik.

Venray | De handballers van Manual verpletterden in sporthal De Wetteling Niobe: 34-16. In de eerste helft liep de thuisploeg al uit naar een royale voorsprong: 17-6. In de tweede helft nam Manual geen gas terug en liep regelmatig scorend uit naar een royale zege.

Laagvlieger Niobe uit Asten werd meteen vanaf het eerste fluitsignaal verrast door het snelle spel van de thuisploeg. Binnen vijf minuten stond Manual op een 2-0 voorsprong en liep vervolgens uit naar 7-0. Aanvallend kwamen alle spelers tot scoren, met name ook Peter van der Eijk die pas zijn tweede seizoen handbalt. Tweemaal wist hij vanaf de hoek trefzeker te zijn. De dadendrang van de Venrayse handballers stokte pas bij een 17-6 ruststand. Na de thee verhoogde Manual nogmaals het tempo en vergrootte binnen enkele minuten de voorsprong tot 22-9. Driek Gabriels wist vooral in de break-outs te profiteren en nam vier treffers voor zijn rekening. Op zondag 21 januari speelt Manual in het Brabantse Bakel tegen Acritas, aanvang 13.35 uur.

Zege handbalsters

Manual-De Sprint 2 19-10 (10-5). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (5x), Loes van Dijk, Joy Jakobs en Maaike Lipman (allen 3x), Karlijn van Els (2x), Jonna Kessels, Jantine Rongen en Annemarie Schütte.

Venray | De handbalsters van Manual behaalden zaterdagavond een overtuigende zege in de thuiswedstrijd tegen De Sprint 2: 19-10. Bij de rust leidde de Venrayse handbalsters in sporthal De Wetteling al met een verschil van vijf doelpunten: 10-5. Na de thee ging de thuisploeg vrolijk door met scoren en liep het verschil op tot negen treffers. De nieuwkomer blijft het uitstekend doen in de tweede klasse en staat nog steeds derde in de stand. De doelpunten kwamen op naam van Ankie Billekens (5x), Loes van Dijk, Joy Jakobs en Maaike Lipman (allen 3x), Karlijn van Els (2x), Jonna Kessels, Jantine Rongen en Annemarie Schütte. Op zondag 21 januari speelt Manual een uitwedstrijd tegen Meos 2, aanvang 13.15 uur.