Hockeyheren winnen drie keer

Venray | De Venrayse hockeyheren kwamen afgelopen weekend vier keer in actie in de eerste klasse zaalhockey. Op vrijdagavond het eerste wegens hevige sneeuwval afgelaste programma van 10 december en op zondag de reguliere wedstrijden. De balans sloeg naar de positieve kant door: drie zeges en een nederlaag.

In het eerste duel tegen Best namen de Venrayse hockeyers revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag: 5-3. Venray hield in de eerste helft het baltempo hoog en ging met een 4-1 voorsprong rusten. Na de thee zette Best meer druk, wisselde de keeper voor een veldspeler en kwam met twee treffers op rij nog dichtbij. Een vijfde Venrayse treffer maakte aan alle onzekerheid een einde.

In het duel met Horst was Venray de torenhoge favoriet, maar eindigde de derby in een zeperd: 3-6. Het op papier sterker geachte Venray kon dit op het veld niet waarmaken. Horst nam voor de thee het initiatief en ging met een 1-4 voorsprong rusten. Meteen nam de pauze kwam Venray met twee treffers in twee minuten terug tot 3-4. Een twee overwinning leek binnen handbereik, maar de Venrayse hockeyers stortten als een kaartenhuis in elkaar, waarna een overtuigend Horst de zege met twee doelpunten naar zich toetrok.

Zondag werd Tegelen het slachtoffer van de Venrayse dadendrang: 10-3. In de eerste helft was Venray de bovenliggende partij, maar kon het overwicht onvoldoende uitdrukken in doelpunten: 3-2. Na de pauze werd Tegelen compleet overklast door een ontketend Venray en bleef de teller uiteindelijk steken op tien doelpunten. Voor Venray scoorden Max Looman (4x), Han Bosman (2x), Robbert-Jan Duffhuis, Stan Deeks, Guido Pop en Sebastiaan Michiels.

Het laatste duel tegen Nuenen leverde de derde zege op: 6-3. Venray nam opnieuw het initiatief maar wist niet het niveau van de voorgaande wedstrijd te halen. Toch kwamen de hockeyers geen moment in de problemen. Na rust probeerde Nuenen nog door de keeper te wisselen voor een veldspeler de druk op te voeren. Van die tactische zet maakte Venray dankbaar gebruik door in korte tijd maar liefst drie keer te scoren en de eindstand op 6-3 te bepalen. De treffers kwamen op naam van Sebastiaan Michiels (2x), Guido Pop, Stan Deeks, Han Bosman en Cornfiel Kroon.