Gejuich na het behalen van de finale van het TVK.
Gejuich na het behalen van de finale van het TVK. Eigen foto

Naar TVK in Geleen

Venray | Negen tieners uit Venray nemen vrijdag 19 januari deel aan de finale van het Tiener Vastelaovend Konkoer in Geleen.

Alisha, de jongste Venrayse deelneemster, zingt over de carnaval 'Uut 't wilde Westen'. 'Weej kieke wel', bestaande uit de vriendinnen Jip, Floor, Zoƫ en Janne, stelt graag alles uit, 'Dat doe ik dalek', behalve de carnaval. Deze twee artiesten waren blij verrast toen zij met hun eerste deelname aan de halve finale van het TVK op 26 november een plek wisten te veroveren in de finale.

Sanne, Sija, Klaas en Jonas van 'Verrekkes Moj' staan nu voor de tweede keer in de finale van het TVK. Zij willen met 'De Vastelaovesknal!' het in Geleen laten knallen, want dit is het laatste jaar dat zij mee mogen doen aan het TVK.

De artiesten worden begeleid door de Rooyse Topp, een club mensen die zich inzet om de Venrayse tieners te stimuleren en te enthousiasmeren voor het carnaval. 'Wanneer de jeugd het juiste gevoel heeft, worden de mooie tradities van de vastelaovend voortgezet', aldus de carnavalsvierders in hart en nieren.

De cd-opnames zijn gemaakt, er is gevlogd, zang en dans zijn geoefend, Facebook is volop actief en de pakken zijn gewassen en gestreken. De Venrayse deelnemers gaan vrijdag, samen met hun fans, met drie bussen naar Zuid-Limburg.

De finale is te volgen via een live-stream op de Facebookpagina's van het TVK en L11Alaaf.