Start campagne CarnavalsBob

Venray | De CarnavalsBob-campagne in Limburg is van start gegaan.

Carnaval is een traditioneel volksfeest in het zuiden van Nederland dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt onder meer in de carnavalstijd een Bob-campagne gevoerd. 100% Bob = 0% op. De Bob-campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.

Dit gebeurt door automobilisten en hun passagiers te stimuleren samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt.

In de periode voor en tijdens de carnaval voert de politie alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt daarbij beloond met een Bob-medaille.

Dit als afgeleide van de prinsenmedailles die in deze periode ook worden uitgereikt. Tijdens de carnavalsdagen verschijnt de 100% Bob, 0% op in het straatbeeld omdat een Bob door zijn vrienden uitgeroepen en gehuldigd kan worden met een Bob-medaille.

De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan 'Ben je Bob, zeg het hardop!'

Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en tijdens de carnavalsdagen, net als bij het uitgaan, al vooraf een Bob-afspraak maakt. Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg).

Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers. De campagne 100% Bob 0% op past dan ook helemaal bij deze filosofie.

Voor meer informatie: Astrid Hahnraths, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, telefoon 06-52555099.


Nieuwe uitstraling Hair Mix Venray

Venray | Hair Mix Venray op Keizersveld heeft sinds deze maand een nieuwe look.

De vestiging heeft een flinke verbouwing ondergaan. Zo is de totale winkeloppervlakte verruimd van 130 naar 200 m2. Hair Mix is niet alleen groter geworden, maar ook het assortiment is ruimer geworden. Hair Mix is een groothandel op het gebied van kappersbenodigdheden en al enkele jaren gevestigd op Keizersveld. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland met als hoofdkantoor Oeffelt.

In de winkels van Hair Mix worden ruim 40 professionele merken aangeboden, voor elk wat wils."Onze vestiging in Venray is een prachtige winkel waar men kan kiezen uit professionele kappers merken zoals Wella, L'Oreal, Goldwell, Schwarzkopf, Keune, Indola, Matrix en zelfs Sebastian, Kis, Revlon en Fudge. Dit is slechts een kleine greep uit de merken die Hair Mix vertegenwoordigt", zegt de marketingmanager van Hair Mix.

Wat maakt Hair Mix nu speciaal? Alle bekende professionele merken zijn te vinden onder één dak, met de complete verzorging en stylingslijn. "Iedere klant heeft zijn of haar voorkeur of is fan van een merk. Hier hechten wij veel waarde aan en wij zorgen voor de perfecte, mooie presentaties. In de ruim opgezette winkel kan iedereen op zijn gemak rond neuzen..

Kortom een heerlijk ervaring om de winkel te bezoeken." Hair Mix is het adres waar de klant alles op het gebied van professionele kappersbenodigdheden kan vinden. Zowel de kapper als de particulier is welkom om zijn of haar inkopen te komen doen.

Het assortiment is heel breed. "Of u nu op zoek bent naar haarverf, haarverzorgingsproducten, stylingsproducten, borstels, extensions, stijltangen, föhns, accessoires of een complete saloninrichting: wij kunnen dit allemaal voor u verzorgen. Hair Mix is dé kappersgroothandel van Nederland en hét servicepunt voor al je benodigdheden. Behalve de ruime keuze staan onze opgeleide collega's klaar om een persoonlijk kleuradvies te geven." Hair Mix Nederland heeft op dit moment zeven verschillende vestigingen.

Hair Mix Oeffelt is de hoofdvestiging. Naast Venray zijn er nog vestigingen in Eindhoven, Tilburg, Weert, Velp en Zeist.

Hair Mix Venray, Keizersveld 52A, 5803 AN Venray, telefoon 0478-632229.


Bijeenkomst KBO

venray | KBO Venray houdt op donderdag 1 februari vanaf 14.00 uur in De Kemphaan in Venray de presentatievoorlichting Mijn kwaliteit van leven.

De bijeenkomst heeft een informatief en interactief karakter en handelt over kwaliteit leven en met name die van ouderen. 'Hoe gaat het met u?' is een stereotype en voor de hand liggende begroetingsvraag.

Een medewerker van KBO- PCOB gaat samen met de aanwezigen dieper in op deze vraag. Opgeven, voor 25 januari, kan bij Trees Cadirci via telefoon (0478)581238, e-mail edtreescadirci@ziggo.nl of door middel van een briefje in de KBO-brievenbus. KBO-leden van de kerkdorpen en AVOS- leden zijn welkom. Op dinsdag 13 februari wordt er een gezellig stamppotconcert gehouden met medewerking van de Vrolijke Notenkrakers. Eten, drinken en gezelligheid zijn de hoofdingrediënten voor deze middag in De Kemphaan in Venray. De zaal is om 12.00 uur open. De kaartverkoop vindt plaats op 1 februari van 10.00 tot 12.00 uur in De Kemphaan.


Venrayse voor rechter

Maastricht | Op maandag 22 januari dient een 39-jarige vrouw uit Venray zich bij de rechtbank van Maastricht te melden. De Venrayse wordt verdacht van het plegen van een reeks diefstallen in Venray in de periode mei/oktober 2017. Zij moet zich hiervoor op maandag 22 januari verantwoorden.