Afbeelding
Foto:

Kies Techniek op Raayland

Venray | Kies Techniek Venray 2018 vindt plaats op zaterdag 10 maart bij het Raayland College te Venray.

Vorig jaar werd Kies Techniek in het nieuwe gebouw van Inalfa georganiseerd

Daarvoor is een logo ontworpen. Kinderen van groep 7 tot en met 8 van alle basisscholen van Venray en omgeving hebben mee kunnen doen. Het thema dit jaar is De toekomst begint vandaag. Dit thema moest in het logo voor 2018 worden verwerkt. Door circa 150 kinderen is een ontwerp ingestuurd. Op vrijdag 12 januari zijn bij het Raayland College in Venray drie winnaars bekendgemaakt. De wedstrijd voor het nieuwe logo van Kies Techniek Venray is gewonnen door Eef Robins van basisschool de Kruudwis. De tweede prijs was voor Jens Bosma van Basisschool Petrus Banden en de derde prijs ging naar Fenna Manders van basisschool de Keg. Verder werden de prijswinnaars uitgenodigd om op 10 maart 2018 samen met hun familie de hele dag aanwezig te zijn op de bedrijvendag.

Van links naar rechts: Jens Bosma, Ted Lenssen (Techniekplein), Eef Robins, Fenna Manders en Wiel de Kleine (Raayland College).


Zorgmaatjes

Venray | De werkgroep Zorgzame Kerk van kerken in Venray en Horst houdt op vrijdag 2 februari voor de tweede keer een introductieavond voor (potentiële) zorgmaatjes en geïnteresseerde betrokkenen die mensen kennen die wel een zorgmaatje zouden kunnen gebruiken. De avond wordt gehouden in Het Zonnelied aan de Kiosk 6 in Venray van 19.30 tot 22.00 uur.

Wie er voor voelt zich als zorgmaatje in te zetten voor een medemens is welkom op 2 februari. Op deze avond wordt uitleg gegeven over dit initiatief en inhoudelijk ingegaan op de presentiebenadering. Een introductie van deze methodiek maakt meteen duidelijk wat de essentie is van het project Zorgmaatje namens de kerken in Venray en Horst. Bij zorgmaatjes wordt gedacht aan personen die zich voor langere tijd willen verbinden aan kwetsbare mensen die langdurig zorgafhankelijk zijn. Zij gaan een vriendschappelijke relatie aan waarin trouw, gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan. Het gaat om elkaar nabij zijn, samen optrekken, zonder agenda. Er hoeft niets opgelost te worden, geen hulp verleend te worden. Er wordt gezocht naar mensen die zich in willen leven in de ander en een gesprek over levensvragen niet uit de weg gaan. Voor informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met coördinator Floor Goddijn via e-mail zorgmaatje@pkn-venray.nl.