Taalcafé start

Venray | BiblioNu Venray gaat van start met het Taalcafé. Dit is een plek waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.

Marita Peeters, specialist specifieke doelgroepen van BiblioNu heeft hoge verwachtingen van het Taalcafé.

"Het is zo belangrijk dat mensen met Nederlands als tweede taal de mogelijkheid krijgen om met Nederlanders te praten. We hebben gemerkt dat er veel behoefte aan is. Van bezoekers in de bibliotheek krijg ik regelmatig de vraag of we die mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen te praten, kunnen
bieden."

Het Taalcafé is elke laatste donderdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray.

De eerste keer is op 25 januari.

Marita Peeters is nu al enthousiast over het Taalcafé. "Het lijkt me ontzettend leuk als er straks een grote groep mensen van diverse nationaliteiten in de bibliotheek samen aan het kletsen is over diverse onderwerpen. De bibliotheek als laagdrempelige organisatie die midden in de samenleving staat, is hiervoor de ideale locatie. Het taalcafé wordt zonder twijfel een leuke plek om elkaar beter te leren kennen".

Iedereen is welkom, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op de website www.biblionu.nl.