De Peelkorf blijft winnen

Corridor-De Peelkorf 10-16 (4-10). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (4x), Rachèl van Meijel en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Lieke Thomassen en Rozan Romme (beiden 2x), Tina Janssen en Fleur van Dijck.

Breugel | In de hoofdklasse blijven de korfbalsters van De Peelkorf op titelkoers door een 10-16 zege in de uitwedstrijd tegen Corridor. Na een vroege 2-0 achterstand namen de gasten uit Ysselsteyn het initiatief over en leidden bij rust met 4-10.

Die marge van zes treffers werd na de thee niet meer weggegeven, ondanks dat de gasten de aanvallen niet lang genoeg uitspeelden en daardoor te snel balverlies leden. De Peelkorf blijft koploper met de maximale score van zestien punten uit acht duels.

Voor De Peelkorf scoorden Marly van Asten (4x), Rachèl van Meijel en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Lieke Thomassen en Rozan Romme (beiden 2x), Tina Janssen en Fleur van Dijck.

Op zondag 21 januari speelt De Peelkorf thuis tegen Stormvogels, de nummer drie in de hoofdklasse. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 17.15 uur.


Oranje Wit wint van Rietvogels

Oranje Wit-Rietvogels 24-17 (12-9). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (7x), Dionne Drabbels (4x), Janne Gellings, Steffie van Rooij, Jessica Klaassens en Kim Hendrix (allen 3x) en Nathalie Loenen.

Venray | In de overgangsklasse B won Oranje Wit overtuigend de thuiswedstrijd tegen Rietvogels: 24-17. In een fysieke wedstrijd bleven de gasten zeker in de eerste helft in het spoor van Oranje Wit. Uiteindelijk kon de thuisploeg een klein gaatje slaan: 12-9.

In het tweede bedrijf vergrootte Oranje Wit de marge naar zeven treffers tegen de gasten die ook regelmatig bleven scoren, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

De treffers kwamen op naam van Maureen Drabbels (7x), Dionne Drabbels (4x), Janne Gellings, Steffie van Rooij, Jessica Klaassens en Kim Hendrix (allen 3x) en Nathalie Loenen.

De Leunse korfbalsters hebben nu met zestien punten uit acht duels de maximale score en stevenen af op het kampioenschap. Op zondag 21 januari gaat Oranje Wit op bezoek bij laagvlieger Celeritas, aanvang 13.00 uur.