Anja Linskens (rechts) overhandigt de cheque aan Cis van Deurssen.
Anja Linskens (rechts) overhandigt de cheque aan Cis van Deurssen. Foto: Henk Lammen

2805 euro voor hospice

Venray | Met twee ludieke acties bij de leden van lopersgroep Run for Health, waar Anja Linskens uit Venray lid en trainster is, wist zij in de feestmand december een bedrag van 2805 euro in te zamelen. Zij overhandigde dit mooie bedrag woensdag aan coördinator Cis van Deurssen van Hospice Zenit. Een spontane actie waarvan het eindbedrag dankbaar in ontvangst werd genomen.

Door Henk Lammen

Hospice Zenit is het centrum voor palliatieve terminale zorg in Venray. Ongeneeslijk zieke mensen brengen er in een huiselijke omgeving hun laatste levensdagen door. Naasten zijn er, net als thuis, voor gezelschap, hulp en zorg. Verpleegkundigen en vrijwilligers geven er ingevuld naar wensen en behoeften van de gasten, de best mogelijke zorg en ondersteuning. Anja Linskens was woensdag enorm trots zoveel geld te mogen overhandigen aan het goede doel van haar acties. Vooral ook omdat dit bedrag bij elkaar is gebracht door de leden van Run for Health en voor een goed maatschappelijk doel in Venray. "Tijdens het vaartspel vanaf VieCuri als locatie, loop ik meestal met de lopers over het terrein van de Hospice Zenit. Begin januari heb ik dit doel ingediend bij Run for Health waar leden de mogelijkheid hebben om tweemaal per jaar aandacht te vragen voor een goed doel. Op dat moment, en gelukkig niet eerder, had ik op nog geen enkele manier te maken gehad met deze zorginstelling. Helaas eind oktober wel. Mijn vader is hier de laatste dagen, voordat hij gestorven is, super verzorgd."

Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een Qwiek-Up, een mobiele projector die van iedere ruimte een snoezel- of belevingsruimte kan maken. Door middel van usb-belevingsmodules met digitale beelden met muziek of geluid erbij kunnen levensgrote projecties geprojecteerd worden op muur op plafond. Cis van Deurssen: "Heel gemakkelijk te gebruiken door familie, begeleiders en verplegenden. Voor Hospice Zenit is dit een mooie aanvulling. Ze kunnen zoeken naar thema's die bij betreffende persoon passen, om hem of haar te laten genieten."

Om het bedrag in te zamelen organiseerde de sportieve Venrayse twee ludieke acties voor de leden van lopersgroep Run for Health. Begin december werd er voor de lopers een speurtocht georganiseerd die hardlopend afgelegd moest worden. Na afloop was er bij De Perdstal een leuk samenzijn met een heerlijke kop soep. Die werd gesponsord door De Perdstal zodat het gehele inschrijfbedrag van vijf euro ten goede kwam aan Hospice Zenit. De tweede actie was zo mogelijk nog ludieker. Anja Linskens verkocht voor vijf euro per stuk loten. De hoofdprijs was een vijfgangendiner voor acht personen bij haar thuis. Het gezelschap deed zich tegoed aan een heerlijk diner. Ook hier ging het gehele bedrag naar het goede doel want Anja en haar man Edward sponsorden het eten en de drank. "Ik had wel hulp nodig van Edward, anders zou deze actie niet tot stand zijn gekomen", lacht ze. "Edward is degene die thuis kookt. En nog tweemaal gaat koken want ik heb nog twee 'tafels' meer verkocht." Beide acties waren enorm geslaagd. "Met als uiteindelijke resultaat dat we een bijzonder goed doel in Venray kunnen steunen. Bovendien was het enorm leuk om te organiseren en zoveel support te mogen ontvangen."