Nao 't Zuuje ook in bioscoop Venray

Venray | In navolging van Venlo, waar de film Nao 't Zuuje haar landelijke première beleefde, heeft Luxor Theater in Venray nu ook de rechten gekregen om deze film te mogen vertonen.

"Aanvankelijk was dit lastig in verband met de muziekrechten op de film, maar de distributeur is welwillend gebleken en heeft besloten de film groter uit te brengen. Uiteraard zijn wij hier meteen mee aan de slag gegaan en hebben volop plaats vrijgemaakt om deze film de kans geven die deze verdiend", aldus Jeroen Cattoir van Luxor Venray.

Nao 't Zuuje is een film / documentaire over verbinding en verbroedering, die laat zien wat vastelaovend écht betekent. En hoe kan dat dan beter door de ogen van Lex Uiting, prins Carnaval van Venlo in 2017. In de documentaire gaan deuren open die tot nu toe altijd gesloten bleven en stapt de kijker letterlijk in de schoenen van Lex Uiting.

Hij ontmoet tijdens het grote volksfeest vijf typisch Venlose personages met ieder hun eigen verhaal en brengt zo in beeld waar vastelaovend echt over gaat. Van oudere generaties die lange tradities in stand houden, tot de nieuwe jonge garde die in die tradities stapt en ook nieuwe tradities creëert. Een speciale rol is weggelegd voor de vastelaovesleedjes. Pianovirtuoos Egbert Derix liet zich inspireren door de in Limburg wereldberoemde Venlose melodieën en tekent daarmee voor de soundtrack van de film. Reserveren voor deze film is mogelijk via de website www.luxorvenray.nl.

Buiten de reguliere vertoningstijden is het voor grotere groepen (> 75 bezoekers) om de film als besloten voorstelling te bekijken. Dit kan vooral interessant zijn voor carnavalsverenigingen uit de regio. Bij interesse mail naar: bioscoopvenray@outlook.com.


Ard Vissers voorop bij De Ruuk

Blitterswijck | In Blitterswijck is Ard Vissers uitgeroepen tot prins van De Ruuk. Na een aantal Kahootvragen, waarin onder andere Johan Hendriks en Raymond Kersten getest werden als prins, kwam prins Ard I als heerser uit de bus.