Venray verslaat Amerikaans team

Venray-Millikin College Women Soccer 8-0. Doelpunten Venray: Guusje Eijkmans (2x), Anne Hegger, Myrthe v.d. Laar, Yante Bos, Lisanne Jacobs, Ellis Michiels en Lieke Wijnands.

Venray | De voetbalsters van SV Venray wonnen zondag met 8-0 een oefenduel met het Amerikaanse Millikin College Women Soccer. Het was de eerste wedstrijd in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Het Amerikaanse collegeteam verblijft in Valkenburg in hun voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Door een aantal afwezige speelsters deed coach Jan Trienekens een beroep op twee speelsters van Venray 2, Loes Ewals en Yante Bos, en Rianne Schoenmakers van Venray onder 19. Sandra Linders (meisjes onder 15) maakte haar debuut voor Venray 1. Na een langdurige blessure maakte Myrthe v.d. Laar in het laatste half uur haar rentree. Zij bekroonde haar eerste optreden met een treffer. De overige doelpunten kwamen op naam van Guusje Eijkmans (2x), Anne Hegger, Yante Bos, Lisanne Jacobs, Ellis Michiels en Lieke Wijnands. Venray vervolgt op zondag 21 januari de oefencampagne met een uitwedstrijd tegen VDZ Arnhem, aanvang 13.00 uur. Een week later, op zondag 28 januari, speelt Venray thuis tegen Borussia Mönchengladbach, aanvang 12.00 uur. Op zondag 4 februari staat een inhaalwedstrijd tegen Eldenia (aanvang 14.00 uur) op het programma en op zondag 18 februari thuis tegen SC Woezik (aanvang 12.00 uur.). De tweede helft van de competitie, op zondag 25 februari, begint Venray opnieuw met een thuiswedstrijd. Op sportpark De Wieën is dan om 12.00 uur SC Buitenveldert 2 de tegenstander. Foto Frank Weeren.

Lake Valley verliest

Schaesberg | In de hoofdklasse verloren de zaalvoetballers van Lake Valley maandagavond onverdiend in en tegen Schaesberg 2: 4-1.

Zonder Dani Windhouwer, Bilal Nauomi en Fabian Hendriks en met 0-17 jeugdspeler Willem Verstraeten, die zijn debuut maakte, speelde Lake Valley prima in de eerste helft. Gregory Mardjani schoot voor rust drie keer op de paal, maar de gasten gingen toch met een 0-1 voorsprong rusten toen Mats Cuypers een counter slim afmaakte. In de tweede helft verzuimde Lake Valley de voorsprong uit te breiden. Halverwege de tweede helft werd het 1-1. Tot drie minuten voor tijd leken de gasten een punt mee naar huis te nemen. Na een vermeende handsbal van Nathan van Gerven stopte keeper Yoeri Basten de strafschop, maar uit de kluts ging de bal alsnog in het doel: 2-1. Lake Valley speelde de laatste minuten met een meespelende keeper, maar deed zich met twee tegentreffers ernstig tekort.