Fietssluis bij Gouden Leeuwpad

VENRAY | Er komt een fietssluis bij de ingang van het Gouden Leeuwpad aan de kant van Action. Op het voetpad worden wandelaars geregeld bijna omver gereden door fietsers.

"Ze fietsen vanaf de stalling bij Action blindelings het Gouden Leeuwpad in", zei verkeerskundige Siemen Halbersma vorige week in de commissie Wonen. "Er zijn al meerdere confrontaties geweest tussen wandelaars en fietsers. Mensen hebben zelfs aangifte gedaan bij de politie."

Door de sluis worden fietsers ontmoedigd het Gouden Leeuwpad in te rijden. "Omfietsen via de Kempweg kost twintig seconden extra. Scootmobiels en kinderwagens moeten wel door de sluis kunnen", zei Halbersma. Volgens hem is het niet nodig ook aan de andere kant van het Gouden Leeuwpad, aan het Schouwburgplein, een sluis te plaatsen. "Die ingang ligt meer in een hoek en wordt minder gebruikt. Als fietsers er hier inrijden worden ze aan het eind toch met de sluis geconfronteerd." Het fietsverbod op het stukje Wilhelminastraat tussen Grotestraat en Julianasingel wordt opgeheven. Op de hoek met de Grotestraat, bij T-Mobile, komen extra fietsenstallingen. "Die nodigen uit om naar toe te fietsen. Daarom moet je fietsers hier ook toestaan", aldus Halbersma.