Brabantse boeren op weg naar Venray?

VENRAY | Er zijn nog geen Brabantse boeren die zich in de gemeente Venray willen vestigen. Dat meldde wethouder Martijn van der Putten (D66) vorige week in de commissie Wonen.

Door het strengere regime in de provincie Noord-Brabant bestaat de vrees dat veehouderijen gaan verplaatsen naar de provincie Limburg waar de milieuregels minder strikt zijn. Elly van Dijck (PvdA) vroeg er aandacht voor in de commissievergadering. Ze wees erop dat de concentratie van intensieve veehouderijen al erg hoog is in Venray.

Martijn van der Putten reageerde dat een mogelijke verhuizing nog niet aan de orde is. "De signalen zijn bekend en we letten er ook scherp op. We kunnen daarbij rekenen op steun van de provincie Limburg." Een mogelijke verplaatsing is ook reƫel omdat Noord-Limburg een compartiment vormt met Zuidoost-Brabant, vertelde de wethouder. In het Interprovinciaal Overleg (IPO) heeft de gedeputeerde van Limburg daarom gevraagd om een grens te trekken tussen Brabant en Limburg, aldus Van der Putten. Zodat 'overloop' van Brabantse boeren wordt voorkomen.