Afbeelding
Foto:

Vraag over 'verkeerswijzer'

Venray | Waarom staat de 'verkeerswijzer' voor het gemeentehuis in Venray verkeerd? Smakt is de andere kant op...' Het is een vraag die de redactie van Peel en Maas afgelopen week van meerdere mensen kreeg. Ook op Twitter werd de vraag gesteld.

Een woordvoerster van de gemeente Venray weet het antwoord. "De verkeerswijzer is onderdeel van een route, de zogenaamde Jozef Mariaroute. De route loopt eerst een stukje naar het oosten. Vandaar dat de pijl de 'verkeerde' kant op wijst."

Kijk voor meer uitleg over de route op de website www.jozefmariaroute.eu.


Belangstelling voor 't Schaartven

Overloon | Bij de gemeente Boxmeer hebben vijf partijen zich gemeld die interesse hebben in 't Schaartven in Overloon. Zij zien kansen in dit gebied.

Het aantal geïnteresseerden is best veel, want in december is pas ingestemd met de verkoop van het gebied. De huidige exploitant, Thijs Hofmans, heeft ook interesse. Hij ziet veel kansen in het gebied. De geschatte waarde van de plas en de omgeving hebben een geschatte waarde van 263.000 euro. De vijf partijen moeten aan verschillende voorwaarden voldoen, wanneer zij besluiten de recreatieplas te kopen. De nieuwe eigenaar van 't Schaartven in Overloon moet het recreatiegebied verder gaan ontwikkelen. Op dit moment is het een plas met een kleine gelegenheid om eten en drinken te kopen.

Het recreatieterrein moet volgens de gemeente meer uitstraling krijgen en meer vakantiegangers trekken.