Dementheek Café

Venray | BiblioNu Venray houdt op maandag 15 januari van 14.00 tot 16.00 uur een Dementheek Café. Vrijwilligers van Alzheimer Venray zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen en verstrekken van informatie.

Dementheek BiblioNu beschikt over een dementheek met boeken over vroeger, over geheugenproblemen, over de zorg voor mensen met dementie en boeken met onderwerpen die jeugdherinneringen oproepen. Tevens staan er spellen, films, romans over dementie, de Eerste Hulp bij Dementie-koffer en herinneringskoffers. In herinneringskoffers zitten herkenbare spullen, waarmee familie en mantelzorgers gemakkelijker contact kunnen maken met mensen met dementie en bij hen persoonlijke herinneringen kunnen ontlokken. Iedereen is van harte welkom om tijdens openingstijden een kijkje te komen nemen. Informatie op www.biblionu.nl.

Wandel Leunse Paes

Leunen | De Werkgroep Wandelpaden Leunen verzorgt op zondag 14 januari een natuurwandelroute in het natuurgebied de Leunse Paes. Tijdens de wandeling gaan leden van WWL de deelnemers informeren over de flora en fauna in de Paes. De natuurwandeling start om 9.30 uur vanaf het informatiebord bij het MFC De Baank in Leunen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is tien kilometer lang. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Werkgroep Wandelpaden Leunen: telefoon 06-51972715, e-mail wwl@dorpsraadleunen.nl. www.wandelpadenleunen.nl.