Start in Geijsteren

Venray | Stichting Kanker in Beeld biedt patiënten en hun naasten de mogelijkheid de confrontatie met de ziekte te verwerken en een plek in het leven te geven door middel van creatieve expressie. Met activiteiten helpt de stichting (ex)patiënten en hun naasten kracht en energie te ontdekken, de zelfredzaamheid te vergroten, het gevoel van eigenwaarde te herstellen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Tijdens de Schrijven voor je Leven-serie, die op vrijdag 19 januari van start gaat in 't Timmerhuus in Geijsteren, wordt schrijven ingezet als een creatief middel waarbij het om het proces gaat en niet om het schrijven van een mooie of volledige tekst.

Zo biedt het schrijven ondersteuning in het maken van keuzes en het vormgeven van persoonlijke verwerking en heroriëntatie.

In acht sessies wordt gericht gewerkt aan allerlei zaken die ondersteuning beiden om de ziekte een plek te geven in het leven. De deelnemers krijgen hiervoor concrete maar ook speelse creatieve schrijftechnieken aangeboden die helpen om contact te maken met de innerlijke kracht. De Schrijven voor je Leven-serie is voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker, familieleden en/of naasten en zelf wil ontdekken of deze helende manier van schrijven aansluit bij persoonlijke behoeften en verlangens. Schrijfervaring is niet nodig.

De begeleiding is in handen van Karin Janssen. Zie ook www.karin-janssen.nl. Inschrijven kan via e-mail info@kankerinbeeld.nl onder vermelding van Schrijven voor je Leven Venray.