Afbeelding
Foto:

Cheque Kiwanis voor kerstststal

Venray | Joost van der Weiden overhandigde tussen Kerstmis en oud en nieuw als president van de Kiwanis Serviceclub Schieëpersland een cheque van 2.500 euro aan de oud-bestuursleden van de Stichting Kerststal: Pierre Pijpers en Joep Crijnen.

Daarmee dient deze Venrayse Serviceclub opnieuw een goed doel. Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is 'Serving the children of the world'. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen, maar ook van sociaal culturele doelen.
Daarvoor organiseert de club jaarlijks een aantal activiteiten waarmee geld voor het goede doel wordt ingezameld.


Op 13 april 2018 wordt ook weer het jaarlijks Groot Venrays Toeptoernooi georganiseerd. Er wordt getoept in diverse cafes in het centrum van Venray. Elke ronde wordt gespeeld in een andere café. De finale vindt plaats in het thuishonk, Brasserie 't Zusje. Er wordt gespeeld voor prijzen, uiteraard voor de eer, maar vooral voor het goede doel. Iedereen die kan en wil toepen, kan zich voor dit toernooi voor het goede doel inschrijven via de website: https://www.kiwanis.nl/schieeperslandvenray.


Lezing AVOS

Venray | Seniorenvereniging AVOS houdt op donderdag 18 januari om 14.00 uur de lezing Pierre Cuypers, architect, kunstenaar, ambachtsman, projectontwikkelaar en katholiek in De Kemphaan in Venray. De lezing wordt gegeven door Anneke Váhl.

Pierre Cuypers die leefde van 1827 tot 1921 was in zijn tijd een belangrijk architect die zowel vereerd als verketterd werd. Hij is de bouwer van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Tevens bouwde hij door heel Nederland vele kerken in vooral neogotische stijl. Ook in Venray heeft hij zijn sporen nagelaten. Zo restaureerde hij de Grote Kerk en was hij de bouwer van het voormalig Jerusalemklooster dat tijdens Wereldoorlog II werd verwoest. Ook bouwde hij het Freulekeshuus, waar tot vorig jaar het Venrays Museum gehuisvest was. Anneke Váhl gaat vertellen over het leven en werk van deze architect die in Roermond geboren is. Váhl woont in Gennep en vervulde tijdens haar werkzame leven diverse leidinggevende functies in diverse ziekenhuizen. Na haar pensionering kreeg ze meer tijd voor haar grote liefde, de geschiedenis. Zo werd ze onder meer gids in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en in Paleis het Loo in Apeldoorn.

De lezing is toegankelijk voor leden van AVOS en KBO.