Nevvenén staat in de halve finale van het LVK.
Nevvenén staat in de halve finale van het LVK. Foto: Kevin Crombaghs

Strijden voor finale

Venray | Nevvenén is een van de drie Venrayse halvefinalisten van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (VLK). In totaal maken nog zestig nummers kans op in plek in de finale. Ook de Venrayse duo's Bjorn en Mieke (Pruuf Már) en Stef en Tamara zijn nog in de race voor een plek in de eindstrijd. Op zondag 21 januari worden de finalisten bekendgemaakt.

Door Willem Menting

Nevvenén hoopt dit jaar te scoren met het nummer Snipperdaag. "Het zou geweldig zijn als we in de finale komen", zegt Davey Janssen van Nevvenén. Het gezelschap moet het dit jaar doen zonder Sjoerd van Nies. Hij slaat dit seizoen over vanwege een reis naar de andere kant van de wereld. Hij bezoekt onder meer Vietnam.

Het trio Juan Lopez, Manuel Conejo en Janssen blijft ondanks de afwezigheid van Van Nies dolenthousiast. Afgelopen zaterdag waren de opnames van hul halve finale. "Voor ons gevoel ging het ontzettend goed. Het was een leuke middag en wij hebben flink genoten. We mochten wat fans meenemen, dat was ook speciaal", vertelt Janssen. De artiesten stonden tijdens de optredens van de andere groepen gewoon tussen het publiek. "Dat maakt het allemaal wel wat informeler. Daardoor zongen we misschien ook wat vrijer. We konden tussendoor gewoon gezellig een biertje drinken met vrienden en familie." Nevvenén komt aan bod in de derde halve finale. De uitzending is op vrijdag 19 januari van 18.00 tot 20.00 uur op L1-radio en tv. Van 20.00 tot 20.30 uur kan er gestemd worden. "Ik denk dat ik wel ga kijken, maar tijdens ons eigen optreden ga ik denk ik koffie halen", zegt Janssen. "Ik kan niet zo goed naar mezelf kijken op tv. Voor de andere optredens blijf ik wel zitten."

Pruuf Már komt vrijdagavond in actie tijdens de tweede halve finale. Ook deze uitzending is van 18.00 tot 20.00 uur te volgen op L1-radio en tv. Stemmen kan van 20.00 tot 20.30 uur. Stef en Tamara waren afgelopen weekeinde al te zien. Op 21 januari worden de twintig finalisten van het LVK bekendgemaakt. De bekendmaking op L1 radio begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. "Dan gaan we wel samen in de kroeg kijken", vertelt Janssen. "Over ruim een week weten we meer. Dat wordt hopelijk een bijzondere dag. Ik heb samen met De Stappers als een keer in de finale gestaan, dus ik weet wel een beetje wat er gevraagd wordt. Ik gun het deze groep zo. Hopelijk schoppen we het deze keer tot de finale."

Roel Gommans, Jules Reivers en Leon Aarts, het prinselijke trio van vastelaovesvereniging De Piëlhaas en Willy Voesten zorgden dit jaar voor het nummer van Nevvenén. Het lied was al in juni af. "We voelden ons direct goed bij dit nummer. Na de zomer begint het altijd al te kriebelen. Na de carnaval hebben we altijd een paar weken rust, maar daarna begint het feest weer."

Janssen heeft sowieso een druk carnavalsseizoen. Hij werd in november ook nog samen met Charon Smits uitgeroepen tot het nieuwe boerenbruidspaar van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. Komende zaterdag staat hij ook nog met Nevvenén in de finale van Cmc Alaif Vastelaovend Leedjeskonkoer. "Daar gaan we met een bus naar toe en dat moet ook een groot feest worden. Het kan een mooie week worden." Ook Gén Vier met Bròn van Geluk uit Venray staat in de finale van Cmc Alaif.