Groen is weer hip bij Intratuin

Venray | Nu de feestdagen weer bijna voorbij zijn, is het weer tijd voor een groene start. Bij Intratuin Venray is een grote, frisse, groene collectie planten voor binnen en voor buiten met bijpassende potten en accessoires te vinden. Groen is weer hip, bij jong en oud.

Steeds meer onderzoeken tonen de voordelen van groen in je huis aan. Welke planten leveren bijvoorbeeld het meeste zuurstof, reinigen de lucht het beste en welke plant zet je waar in je slaapkamer, op je werkplek, in de keuken etc? Groen is leidend bij Intratuin Venray de komende periode, waarbij passende potterie en accessoires ondersteunend zijn. De groenstilisten van Intratuin helpen de bezoekers graag met een passend groenadvies.

Week 1 tot en met 4: gratis oppotservice bij Intratuin Venray. Bij aankoop van plant + pot.

Kidsspeurtocht januari en februari. Haal je speurtochtvel op bij de klantenservice en test je groenkennis. Lever je ingevulde formulier nadien weer in bij de klantenservice en je ontvangt een 'groen' presentje.

Zaterdag 20 januari is het nationale tulpendag. Net als op de dam in Amsterdam kun je bij Intratuin Venray voor slechts 1,99 euro tien tulpen met bol komen plukken. Tijdens de nationale tulpen dag heeft Intratuin Venray een extra groot assortiment tulpen in alle kleuren, maten en soorten, tulpenboeketten, tulpenarrangementen. 's Middags van 14.00 tot 16.00 uur is er een doorlopende tulpendemonstratie.

Workshop Tulpenkrans: Zaterdag 20 januari om 10 uur organiseert Intratuin Venray de workshop Tulpenkrans. Kosten 15 euro per persoon (inschrijven via de klantenservice, vol=vol).

Kidsworkshop tulpen schilderij maken op canvas: zaterdag 20 januari om 14.00 uur houdt Intratuin Venray de kidsworkshop tulpenschilderij maken op canvas, kosten 2,50 per kind (inschrijven via de klantenservice).

Voor meer informatie kijk op www.intratuin.nl.


Informatieavond Helicon MBO Helmond

Helmond | Woensdag 17 januari houdt Helicon MBO Helmond een informatieavond. Alle mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Outdoor en recreatie en Voeding verzorgen presentaties. Op de info-markt kun je in gesprek met vakdocenten en laten studenten praktijkvoorbeelden zien. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 18.30 - 21.30 uur op Scheepsboulevard 1 in Helmond.

In de opleiding Voeding leren de studenten waar voeding vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en verkocht en wat een gezonde levensstijl inhoudt. Ook leren zij voorlichting te geven aan verschillende doelgroepen, van jong tot oud. Speciaal voor de open avond hebben de studenten een 'sprankelend' drankje samengesteld.

Vanuit de pijlers 'mens, bewegen en groen' leren de studenten hoe je uiteenlopende natuurbelevings- en outdoor (buitensport) activiteiten organiseert. Inrichting en onderhoud van natuur- en recreatieterreinen vormen de groene basis. Met de vakken marketing, communicatie en management hebben de studenten een goede basis voor zelfstandig ondernemerschap, een leidinggevende functie of doorstroom naar het hbo. Voor het beroepsmatig werken met dieren kun je in Helmond kiezen voor Dier en gedrag, Dier en ondernemen of Dierenartsassistent/Paraveterinair. De specialisatie Wildparkmanagement is uniek in Zuid-Nederland en richt zich op wilde dieren in binnen- en buitenland. Vanaf de intake tot en met het diploma zorgen de mentoren en het team begeleiding en ondersteuning voor persoonlijke studieloopbaancoaching. Aanmelden voor een opleiding kan tijdens de avond.


Bemoeizorg

Venray | Bij Match aan de Dr. Poelsstraat 6 in Venray wordt op donderdag 18 januari het vrijwilligerscollege Bemoeizorg gehouden.

Tijdens dit college wordt inzicht gegeven op wat bemoeizorg inhoudt en wordt duidelijk dat bemoeizorg niet alleen voor eenzame mensen is. Ook leren de aanwezigen herkennen in welke situaties bemoeizorg gewenst is. Bemoeizorg richt zich op mensen in nood. Mensen met psychische, lichamelijke, verslaving- en sociale problemen. Vaak hebben zij niet met één van deze problemen te maken, maar met een combinatie daarvan. Door deze problemen kunnen zij in de war zijn of in een isolement raken. Ze vereenzamen of verwaarlozen zichzelf. Vaak kunnen ze op niemand terugvallen, want de omgeving ziet deze mensen als ongewenst of lastig. In veel gevallen zijn ze niet in staat om gebruik te maken van de normale zorg, zoals de huisarts. Kortom, mensen die hulp nodig hebben maar deze niet kunnen, willen of durven vragen.

Het college duurt van 19.00 tot 21.00 uur en deelname is gratis.


Op Ut Tuffelke

Vierlingsbeek | Het Vierlingsbeekse podium Gryphus houdt in samenwerking met stichting Op De Tôffel op zaterdag 24 maart de bandwedstrijd Op Ut Tuffelke.

Regionale muzikanten krijgen tijdens Op Ut Tuffelke de kans zich in de kijker te spelen. De band of artiest die op het podium als 'beste' uit de bus komt verdient het openingsoptreden van popfestival Op De Tôffel 2018 dat gehouden wordt op zaterdag 23 juni op het Vrijthof in Vierlingsbeek.

Bands of artiesten die interesse hebben om deel te nemen aan Op Ut Tuffelke kunnen zich voor 15 februari aanmelden door een demo met biografie te sturen naar Stichting Op De Tôffel, onder vermelding van Op Ut Tuffelke, postbus 15, 5820 AA in Vierlingsbeek of via e-mail info@opdetoffel.nl.

Meer weten over Op Ut Tuffelke? Ga naar de websites www.gryphus.nl of www.opdetoffel.nl.