Afbeelding
Foto:

Gezond gewicht met goede voeding

Venray | Annemieke Geurts heeft sinds 1 januari haar eigen bedrijf. Als gewichtsconsulente helpt zij mensen om op een gezond gewicht te komen of te blijven. "Ik geniet van de progressie die ik samen met mijn cliënten boek. Zij gaan zich beter voelen en dat geeft mij de voldoening van het werk."

De Venrayse maakt geen gebruik van voedingssupplementen en andere maaltijdvervangers. "We werken alleen met producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Ik ga echt terug naar de basis. Samen met mijn cliënten maak ik plan om uiteindelijk op een gezond gewicht te komen en te blijven. We gaan samen aan de slag om dat doel te bereiken."

Geurts praat bevlogen over haar werk. "Ik help niet alleen mensen met overgewicht. Mensen met ondergewicht of die hun leefstijl willen aanpassen zijn ook welkom. We werken samen aan de basis en dat is altijd gezonde voeding. Vaak moet je aan gewoontes werken. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld gewend om veel suikers te eten en andere mensen hebben de gewoonte om het ontbijt over te slaan. Deze gewoontes kunnen we samen veranderen aan de hand van een concreet plan en door haalbare doelen te stellen."

Cliënten houden een voedingsdagboek bij en vervolgens gaat Geurts hiermee aan de slag en maakt een uitgebreide voedingsanalyse. Aan de hand van deze analyse wordt het traject gestart. Vorig jaar behaalde Geurts haar diploma. Ondertussen is ze ook aangesloten bij de beroepsgroep. "Mijn werk wordt ook (deels) vergoed door de zorgverzekeraar dankzij het aanvullende pakket. Dat kan de drempel wat verlagen om hulp te vragen"

Volgens Geurts draait het niet alleen om calorieën tellen. "Het is belangrijk om de juiste balans te vinden. Je moet een goede combinatie van koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitaminen binnenkrijgen. Deze voedingsstoffen zorgen er namelijk voor dat het lichaam goed kan functioneren."

De klant is koning bij Geurts. Cliënten zijn welkom op de Schutsboom in Venray. Ze komt bij mensen thuis voor consult en het is ook mogelijk om met videobellen contact te hebben. Haar expertise haalt Geurts niet alleen uit de schoolbanken. "Ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik ben 12 kilo afgevallen. Ik weet dus wat er van mijn cliënten wordt gevraagd. Dat is wel een voordeel."

Geurts combineert haar werk als gewichtsconsulente met een baan als docent op het mbo in Venlo. "Ik ben van oorsprong docent toerisme. Daar geef ik nu ook lessen gezonde voeding. Daarnaast kunnen scholen en verenigingen mij inschakelen om voorlichting te geven over voeding."

Meer informatie is te vinden op annemiekegeurts.nl. (Foto: Rikus ten Brücke)