Zingen op podium Iensjekke?

Venray | De Roetsj en het Iensjekke vinden plaats op zaterdag 10 februari 2018 op, respectievelijk, het Schouwburgplein en de Grote Markt. Tienduizend enthousiaste vastelaovesvierders komen allemaal samen op de pleinen om het jaarlijkse vastelaovesfeest zingend en hossend in te luiden. Dit jaar heeft de commissie Roetsj/Iensjekke voor Iensjekke iets speciaals voor ogen. Een wedstrijd voor de echte Venrayse liedjesliefhebber.

Drieduizend man 'sjoenkelend' op jouw nummer. Drieduizend man hossend op jullie lied. Het kan! Kies een echt Venrays lied waar je nog steeds kippenvel en kriebels van krijgt, een lied dat ooit op een carnavals-cd heeft gestaan. Verzamel al je vrienden, haal je beste vriendin over of blaas op jezelf het publiek muzikaal helemaal omver.

Ga naar http://www.heinekenvastelaovesroetsj.nl/aanmelden en meld je aan. Neem een nummer op met je vrienden, moeder, dochter of jezelf en upload die via het formulier samen met de gevraagde contactgegevens. Misschien ben je dan wel de nieuwe vastelaovesster op het podium van Iensjekke 2018. Tot 28 januari kun je je inschrijven. Op 1 februari worden de winnaars bekendgemaakt.


Bijeenkomst voor bewoners schimmelhuizen

Venray | Op woensdagavond 17 januari houdt SP Venray een bijeenkomst voor bewoners over de aanhoudende vocht- en schimmelproblemen in vele woningen in de wijk Brukske. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in het MFC in Brukske.

Naar aanleiding van een melding van een bewoonster van de wijk besloot de SP in september een onderzoek te starten naar vocht- en schimmelproblemen in huurwoningen in de wijk Brukske. Van Mozart- tot en met Wagnerstraat en van Bach- tot en met Griegstraat werden meer dan 200 gesprekken gevoerd. De uitkomsten van deze gesprekken werden verwerkt in een rapport dat begin december werd gelanceerd. 'De uitkomsten zijn schokkend', meldt de SP. 'Meer dan de helft van de woningen bleek last te hebben van vocht- en schimmelproblemen. Meer dan 70% hiervan bleek ontevreden over de manier hoe Wonen Limburg met klachten hierover om gaat. Op woensdag 17 januari organiseert de SP een bijeenkomst om de resultaten van het onderzoek te bespreken en om van bewoners te horen of zij met en voor elkaar in actie willen komen om ervoor te zorgen dat de problemen nu eindelijk eens grondig worden aangepakt'. Voor meer informatie: Lizzy Bruno, bestuurslid SP Venray, telefoonnummer 06-22447650 (na 17.00 uur, e-mail: lizzepedia@gmail.com).


Inalfa best gewaardeerde klant OTTO

Venray | De medewerkers van OTTO Work Force waarderen Inalfa Roof Systems in Venray het hoogst in de categorie XL. Dat blijkt uit het tevredenheidsonderzoek dat in 2017 onder medewerkers van OTTO Work Force is gehouden. Het distributiecentrum van Action in Echt werd het hoogst gewaardeerd in de categorie L. Zowel Inalfa Roof Systems als Action behaalde een 8,5.

In categorie XL behaalde Voestalpine Polynorm uit Bunschoten de tweede plaats en Moduslink uit Venray de derde plaats. In de categorie L haalde Regenersis uit Venray een tweede plaats en Fetim uit Amsterdam de derde plaats. De bedrijven die in de prijzen vielen werden vooral geroemd om het aangeboden werk, de begeleiding door de opdrachtgever en de respectvolle behandeling. De vaste- en flexmedewerkers van deze bedrijven zijn op locatie verrast met op locatie versgebakken stroopwafels. OTTO Work Force is marktleider op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling in Europa. Dagelijks heeft OTTO via ruim 50 kantoren in Europa zo'n 20.000 flexmedewerkers aan het werk in met name Nederland, Polen en Duitsland. Op het hoofdkantoor in Venray werken ruim 180 medewerkers. De gebudgetteerde omzet in 2018 is 335 miljoen euro. De activiteiten van OTTO zijn onderverdeeld in vier diensten: On-Site Services, Uitzenden & Detacheren, Outsourcing, Werving & Selectie / (Inter)national Recruitment.

OTTO is lid van de ABU en VCU- en NEN-4400-1 gecertificeerd.


Derek Ogilvie

Venray | Kinderfluisteraar en medium Derek Ogilvie kwam negen jaar lang op televisie met onder anderen zijn tv-show Baby's wil is wet. In die tijd kwam hij met verschillende tv- en theatershows.

Na een pauze keert hij terug met zijn In your town tour. In januari en februari gaat hij langs 15 theaters door het hele land. Op dinsdag 30 januari om 20.00 uur is hij met zijn tour in Schouwburg Venray.

Kaarten zijn te koop op www.schouwburgvenray.nl. Meer informatie: derekogilvie.com.