Leeskring Well

Well | Bij Leeskring Well zijn nog enkele plaatsen vrij. Al verschillende jaren worden onder leiding van Marije Freriks boeken besproken. De leesgroep komt op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur eenmaal in de zes weken bij elkaar. Dit seizoen zijn er nog vier bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is woensdag 31 januari.

Het doel van een leeskring is het leesgenot te vergroten door erover te praten en leeservaringen uit te wisselen. Goede literatuur vertelt iets over hoe mensen zijn, hoe verschillend ook, en hoe mensen hun leven ervaren. Er zijn meerdere lagen en symbolen te ontdekken. Door het gesprek weten de aanwezigen nog beter waarom het boek bijvoorbeeld maatschappelijk relevant is of past in een bepaalde ontwikkeling of tijd. Behandelt het boek een thema dat 'van alle tijden' is of juist niet?

Kunt u zich identificeren met de hoofdpersonen in het verhaal of helemaal niet? Wat maakte dat u zo geraakt was door het verhaal? Het gelezen boek krijgt meer een eigen plek in het persoonlijke referentiekader van u als leeskring lid. Daarnaast levert het bespreken van boeken u kennis op en u krijgt vaak andere titels te lezen dan dat u normaal leest.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marije Freriks via telefoon 06-41849574 of e-mail mfh.freriks@hccnet.nl.