Prins Roel  I (Gommans) samen met zijn adjudanten Léon Aarts (links op de foto) en Jules Reivers.
Prins Roel I (Gommans) samen met zijn adjudanten Léon Aarts (links op de foto) en Jules Reivers. Foto: Hoedemaekers

Trio Piëlhaas is niet te stoppen!

Venray | Roel Gommans is zaterdag in een bomvolle schouwburg uitgeroepen tot prins Roel II van de Piëlhaas. Samen met zijn adjudanten Jules Reivers en Léon Aarts draait hij dit jaar aan de knoppen. Onder het motto 'Mit os an de knoppe is Rooj nie mer te stoppe' gaan ze van de komende vastelaovend een onvergetelijk feest maken.


Door Christ van den Munckhof

Toch? "Dat doen we zeker", zegt Roel. "We hebben een paar maanden alles uit de kast moeten halen om onder de pet te blijven, maar nu kunnen we alles uit de kast halen om er een mooi feest van te maken. Een feest waarbij we het liefst nog een nieuwe traditie aan het vastelaovesfeest willen toevoegen. Dat lijkt me heel gaaf." Welke nieuwe traditie weet Roel nog niet. "Dat kan zomaar opkomen, net als de videoclips die wij met de SRV-Mannen ieder jaar vlak voor de vastelaovend maken. Dan is er ineens een idee en dan gaan we er ook voor." Het trio maakt al jaren onderdeel uit van de SRV-Mannen, maar staat zeker ook bekend als de liedjesschrijvers van veel vastelaoveshits. 'Duuzend Sterre' van Bjorn en Mieke, vorig jaar nummer twee op het LVK, komt van de hand van dit trio. Ook het nummer van Bjorn en Mieke van dit jaar, 'Droeëme Mit De Oeëge Oop', is geschreven door de drie. "We hebben elkaar ook via de muziek leren kennen", legt Léon Aarts uit. "Jules en Roel hebben een muziekbedrijf en maken liedjes voor velerlei doeleinden. Vaak kwamen ze met aprés-ski-nummers naar De Koets, waar ik ze dan draaide als demo."

"Toen Léon een keer een liedje maakte, klopte hij bij ons aan voor de opnames. Van het een kwam het ander", vervolgt Jules. "En sindsdien hebben we samen heel veel gedaan en zijn we vrienden voor het leven." Dat bleek ook wel toen Roel werd gevraagd prins te worden. "Mijn twee adjudanten stonden vast", aldus Roel. "Het heeft de prinsenkeuzecommissie wel wat hoofdbrekens gekost om ons te benaderen. Ik was mijn huis aan het verbouwen. Toen de voorzitter vroeg of hij langs wilde komen, toog hij naar De Witte Vennen, terwijl ik tijdelijk in een park in Overloon verbleef. Daarna moest Jules letterlijk uit bed gebeld worden en maakte bij Léon niemand de deur open. Hij had niks gehoord en zag 's morgens de gemiste telefoontjes en wist toen pas hoe laat het was." Het trio geeft aan slecht te zijn in protocollen. "We gaan aan deze vastelaovend onze eigen invulling geven. Oké, er zijn protocollen, maar die kun je ook zelf invullen." Een van die protocollen is het aanwezig zijn bij Circus Mök. Mocht het zo zijn dat Björn en Mieke de LVK-finale halen, dan valt dit samen met een van de voorstellingen van Mök. "We willen natuurlijk bij de LVK-finale zijn. Maar zover is het nog niet. Voorlopig zijn we niet te stoppen", besluit de kersverse prins.