De trotse winnaars samen met  burgemeester Hans Gilissen en de jury op de foto.
De trotse winnaars samen met burgemeester Hans Gilissen en de jury op de foto. Foto: Foto: Marcel Hakvoort.

Winnaars ondernemersprijzen

Venray | In de schouwburg van Venray zijn donderdag de Venrayse Ondernemersprijzen voor 2018 uitgereikt. De winnaar van de Loek Nelissenprijs is het familiebedrijf Boomkwekerij Michels-Classens uit Heide met zes ondernemers aan het roer. De meeste stemmen voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar MMI BV. Het thema voor dit jaar was IJzersterk!.

Michels-Classens is gevestigd in Heide en al meer dan 30 jaar producent en leverancier van ruim 300 verschillende soorten bomen en struiken. 'In 30 jaar tijd zijn ze gegroeid tot een ijzersterke onderneming, waarin ook de volgende generatie inmiddels een belangrijke rol speelt. Michels-Classens levert met haar bomen een waardevolle bijdrage aan onze omgeving. Bomen zetten co2 om in zuurstof, vangen fijnstof, dempen geluid en werken verkoelend in de zomer': in de ogen van LLTB en Agribusiness Groep is Boomkwekerij Michels-Classens daarom een terechte winnaar.


'Ondernemen zit ze in het bloed. Dat kwam tot uiting tijdens het jurybezoek door de passie waarmee iedereen zijn of haar onderdeel presenteerde. Als een aaneengesloten front komt de familie Michels – Classens op je af en overdondert je met hun passie voor ondernemen. De harde leerweg die Jan heeft moeten afleggen om het bedrijf boven water te houden, vertaalt zich nu in een ondernemers- en werkersmentaliteit bij zijn kinderen. Voor Jan en Marian is hiermee een doel gerealiseerd: alle kinderen de mogelijkheid bieden in te treden in het bedrijf', aldus de vakkundige jury.

De meeste stemmen van de avond voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar MMI BV. Zij maakten de meeste indruk op het publiek met hun presentatie. Peter en Edwin Coppus hebben in twee etappes het totale aandelenpakket van Metaal Industrie Janssen en zonen overgenomen. MMI is gespecialiseerd in het verspanend bewerken van diverse materialen en is een kleine wereldspeler in een erg concurrerende markt die draait om betrouwbaarheid en het leveren van foutloze onderdelen. Door schaarste op de arbeidsmarkt leidt MMI veel nieuwe personeelsleden zelf op. Er wordt ook veel getraind in het opzetten en handhaven van autonome groepen om de kwaliteit te borgen. Voor de tweede keer dit jaar mocht het publiek digitaal stemmen voor de publieksprijs. In plaats van het aankruisen van de favoriet op de achterzijde van het entreebewijs, hadden alle bezoekers een unieke code waarmee ze eenmalig hun stem uit mochten brengen op www.ikstemVOP.nl. Dankzij LR Internet verliep dit succesvol.

De overige genomineerden waren Bufkes Venray, Knooppunt Centrum voor Gezondheid, Boom Transport, Autobedrijf GHV en Peter Claessens Timmer- en interieurwerken. De organisatie was dit jaar in handen van Joost van der Weiden, Chantal Scherders, Frank Claessens, Hans Kerstjens, Lilian Vollenberg en Sanne Mulder. De presentatie was wederom verzorgd door Rob van Lieshout. Het beeldmateriaal is geproduceerd door Niels Rameckers van Elf Graden en de technische ondersteuning was afkomstig van Wilbert Claessens van Mediahuis Venray.