Lommen langer bij de Peelkorf

Ysselsteyn | Na de aanstelling van Luuk Messerschmidt uit Nuenen als nieuwe hoofdtrainer van de Peelkorf heeft de Ysselsteynse korfbalvereniging ook jeugdtrainer Kay Lommen voor volgend seizoen vastgelegd.

Lommen begint dan aan zijn vierde seizoen als jeugdtrainer van de Peelkorf. 'Hiermee zijn binnen de Peelkorf de twee belangrijke functies ingevuld voor het seizoen 2018-2019', meldt het bestuur. 'Voor de Peelkorf kon het jaar niet beter beginnen'. Vlak voor kerst werd de overgang van Messerschmidt, die momenteel trainer-coach is van VVO uit Hapert, al beklonken. De Peelkorf heeft dit seizoen geen vaste trainer-coach en lost dit intern op.

Peelkorf te sterk voor Melderslo

Ysselsteyn | In de hoofdklasse won koploper De Peelkorf zondag van Melderslo. Het uitduel eindigde in een eenvoudige 7-15 zege voor de gasten uit Ysselsteyn.

De Peelkorf begon goed aan het duel, maar na de 1-4 voorsprong kwam Melderslo sterk terug: 5-4. Vervolgens zetten de gasten aan. Na een 5-9 ruststand liep De Peelkorf in de tweede helft uit naar een ruime overwinning. Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (4), Loes van Dijck (3), Linda Verlijsdonk (3), Rachèl van Meijel (2), Lieke Thomassen, Lisa Verlijsdonk en Eline Claessens.

Zege Oranje-Wit

Leunen | Koploper Oranje-Wit was in de overgangsklasse B veel te sterk voor Flamingo's uit Mariahout.

De thuiswedstrijd eindigde in een klinkende 15-7 overwinning voor de korfbalsters uit Leunen. Oranje Wit leidde halverwege het eenzijdige duel al met ruime cijfers (9-4). In de tweede helft werd de score verder uitgebouwd. Doelpunten Oranje Wit: Jessica Klaassens (3), Janne Gellings (2), Steffie van Rooij (2), Dionne Drabbels (2), Maureen Drabbels (2), Carlijn Bonants (2), Nathalie Loenen en Kim Hendrix.

SVOC'01 onderuit

Diessen | De korfbalsters van SVOC'01 verloren in de overgangsklasse B nipt het uitduel met DSV (Diessen): 11-10.

De gasten begonnen zwak aan de wedstrijd. DSV startte agressief en liep in de eerste helft, mede doordat SVOC'01 vele kansen miste, uit naar een 7-3 voorsprong. Na de rust kwam SVOC'01 sterk terug, maar DSV slaagde er in de slotfase net in om de punten in eigen huis te houden. Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4), Maartje Janssen (2), Linda Claessens (2), Debbie Wismans en Marloes Cox.

Merselo verslaat koploper

Merselo | Koploper Midako uit Mierlo boog in de tweede klasse B het hoofd voor de korfbalsters van Merselo: 11-9.

Midako werd verrast door het felle spel van Merselo en wist hierdoor niet in zijn eigen spel te komen. Na een 6-4 voorsprong halverwege de wedstrijd bleef het ook in de tweede helft spannend, maar uiteindelijk wist het sterk spelende Merselo de zege over de streep te trekken. Door deze winst doet Merselo weer volop mee in het kampioenschap. De ploeg staat nu een punt achter de koploper. Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel (4), Loes Claessens (2), Angela Litjens (2) en Anke Zegers (2) en Ciel van Hoof.