Afbeelding
Foto:

Theehuisconcert in Odapark

Venray | In het Theehuis van het Odapark in Venray vindt op zondag 14 januari om 15.30 uur het derde concert van dit seizoen van de Stichting Theehuisconcerten plaats. De organisatie is er in geslaagd gerenommeerde musici en een bijzonder programma naar Venray te halen.

Viola de Hoog is een van Nederlands beste cellisten en trad reeds vele malen in het Odapark op met het Schönbrunn Ensemble en het Narratio Quartet. Bovendien is zij voor de Stichting Theehuisconcerten van onschatbare waarde omdat zij adviseert bij de programmering. Zij deelt haar rijke muzikale ervaring als docent barokcello en kamermuziek met haar studenten aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Bremen.

Shuann Chai trad op 16 oktober 2016 voor het eerst in het Odapark op in een quatre-mainsconcert met werken van Schubert. Ze is door muziekcritici geprezen voor haar uitvoeringen op zowel moderne als historische instrumenten. Zo speelde Chai in het concertseizoen 2013-2015 de 32 Beethoven sonates op historische piano's maar was in 2013 en 2015 ook te beluisteren in een samenwerkingsproject met moderne dansers rond de muziek van John Cage en Sergei Prokofiev.

Chaien en De Hoog spelen tijdens dit concert muziek van Debussy, Chopin, Webern en Zemlinsky. Parijs en Wenen: romantiek en vernieuwing zijn de thema's van dit concert.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.theehuisconcerten.nl en, indien nog beschikbaar, vanaf een uur voor de uitvoering in het Theehuis.