Niek Versteegen: weg bij Achilles'29

VENRAY | Niek Versteegen hoopt zo snel mogelijk te kunnen overstappen naar een nieuwe club. Sinds dat de proftak van Achilles'29 vorige week woensdag failliet werd verklaard, staat de 23-jarige aanvaller uit Ysselsteyn volop in de belangstelling. Hij is met acht treffers clubtopscorer van de tweededivisionist uit Groesbeek.

Door Henk Willemssen

"Vijf, zes clubs hebben al gebeld. Uit de tweede divisie of hoger. Er zitten interessante aanbiedingen bij. Maar ik ben nog niet transfervrij. Mijn lot is in handen van de curator." Versteegen zegt niet meer voor Achilles'29 te zullen spelen. "Ik ben er klaar mee. Het is einde verhaal. Voor vrijwel iedereen. Ik denk ook niet dat Achilles komende zaterdag nog voetbalt tegen Lienden."

De Belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd voor de BV van Achilles'29 waartoe het eerste elftal en het beloftenteam behoren. De vrouwentak en alle andere elftallen vallen erbuiten omdat ze onderdeel zijn van de vereniging die wel blijft bestaan.

Niek Versteegen stapte in de zomer van 2016 van SV Venray over naar Achilles'29 dat toen in de Jupiler League uitkwam. Hij begon in het beloftenteam maar maakte al snel zijn opwachting in de hoofdmacht. Na de degradatie komt de Groesbeekse club dit jaar uit in de tweede divisie.

De betalingsproblemen spelen al langere tijd. De spelers hebben vanaf oktober geen salaris meer ontvangen. Ook Niek Versteegen is alle niet nagekomen beloftes van de clubbestuurders beu. "Ik wacht nu al drie maanden op mijn geld. Door het faillissement neemt het UWV de betalingen gelukkig over. We krijgen als het goed is het achterstallig salaris nog uitgekeerd", verwacht hij.

Alle spelers verkeren momenteel in grote onzekerheid. Sinds dat de rechtbank het faillissement uitsprak trainen de spelers niet meer in Groesbeek. "We doen momenteel niets. Ik train wat voor mezelf. De club wil dat we blijven trainen, maar niemand wil het. Het is voor iedereen heel onzeker hoe we hieruit gaan komen. Het kan nog wel zes weken duren voordat we transfervrij zijn."

Niek Versteegen zegt zich te beraden over een spoedarbitragezaak. "Dat is een optie om het contract eerder te kunnen laten ontbinden. Dan ben ik vrij om naar een andere club te gaan. De spelersvakbond VVCS heeft overleg met de curator. Hopelijk kan de VVCS iets voor ons regelen."