Roekenbosch: alle partijen aan tafel

VENRAY | De toekomst van recreatiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck is ongewis, nadat het asielzoekerscentrum in november voortijdig is vertrokken. Het college doet een oproep op alle betrokken partijen om samen aan tafel te gaan, in de hoop tot een oplossing te komen.

'Rond de toekomst van Het Roekenbosch bestaat onduidelijkheid', melden B en W in een brief aan de gemeenteraad. 'De situatie is complex en er zijn veel belanghebbenden. Daardoor is er nog weinig zicht op een gedragen oplossing'. Het college wil de impasse doorbreken door met alle partijen in gesprek te gaan. Een belangrijk punt is de illegale bewoning. Er zijn bewoners die permanent een woning huren op het park. Bij de gemeente zijn al enkele verzoeken binnengekomen om handhavend te gaan optreden. Dat is tot nu toe niet gebeurd. Het college suggereert in de brief dit wel te gaan doen. De illegale bewoners zouden dan een jaar de tijd krijgen om te vertrekken. Mogelijk wordt deze termijn nog opgerekt. Dit is afhankelijk van de uitkomst van de gesprekken die binnenkort nog volgen.

In april vorig jaar liet het parkbestuur de huurders weten dat zij voor de jaarwisseling hun woningen moesten verlaten. Naast woonurgenten verblijven er - buiten het deel van het azc - ook arbeidsmigranten illegaal op het park. In oktober 2017 kwam het bestuur hierop terug. De huurders zouden kunnen blijven zitten tot uiterlijk 31 december 2019. Onder de voorwaarde dat de gemeente niet besluit over te gaan tot ingrijpen. Permanente bewoning is niet toegestaan en is ook in strijd met het bestemmingsplan.