Vuur, water, lucht en aarde

Geijsteren | Jongeren-IVN Geijsteren-Venray houdt voor jongeren van 11 tot 16 jaar op zaterdag 13 januari een middag met als thema de vier elementen vuur, water, lucht en aarde. Deze actieve middag start om 14.00 uur in De Alde Schôl, Dorpsstraat 15 in Geijsteren (tegenover de kerk) en duurt tot 16.30 uur. Aanmelden bij info@IVN-geysteren-venray.nl. Deelname is gratis.

De vier elementen zijn al eeuwen bekend in de natuurkunde en astrologie. Vuur, water, lucht, aarde zijn altijd essentieel geweest voor de ontwikkeling van leven op aarde.

Ze spelen een belangrijke rol in ons leven en in onze kennis over de natuur. De kracht van wind is fascinerend, vuur is eigenzinnig, uit de aarde zijn allerlei delfstoffen te winnen en van lucht moeten we leven. Het ontdekken van natuurkrachten is spannend en de vraag is of we ze kunnen beheersen. Om dit te ontdekken doen we allerlei proeven en opdrachten, zowel binnen als buiten.

Deze themamiddag vuur, water, lucht en aarde staat ook open voor jongeren die (nog) geen lid zijn van Jongeren-IVN Geijsteren-Venray en is eenmalig gratis. Het jongeren-IVN is echt iets voor jongens en meiden van 11 tot 16 jaar die graag met of in de natuur bezig zijn. Regelmatig komen ze samen en struinen ze door een bijzonder natuurgebied of ze doen leuke
dingen.

Jongens en meiden die lid willen worden van het jongeren-IVN (10 euro per jaar), kunnen zich aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl.