Basisscholen tafeltennissen

Venray | In de laatste week van 2017 zijn de basisscholenkampioenschappen tafeltennis in de gemeente Venray gehouden. Leerlingen van elf scholen hadden zich ingeschreven, verdeeld over de groepen 2 tot en met 8.

Dit waren de Petrus Banden, Coninxhof, de Keg, de Hommel, de Kruidwis, de Klimboom, Montessori, de Bongerd, de Meulenbeek-Oostrum, de Meent-Leunen en Eigenwijs-Oirlo/Castenray. De wedstrijden waren verdeeld over twee dagen en de eerste dag werd gestart met een spellencircuit en de tweede met een tafeltennistraining. De donderdag was bestemd voor de groepen 3 tot en met 6.

De uitslagen: Spellencircuit: 1) Elke Steenbakkers, Bongerd.

Groep 2 t/m 4 meisjes en Groep 2/3 jongens, Hoofdronde: 1) Charlotte Haumann, Hommel.

Troostronde: 1) Sem Heitzing, Coninxhof.

Groep 4/5 jongens, Hoofdronde: 1) Bram van Lierop, Meent-Leunen.

Troostronde: 1) Siem Kessels, Meulenbeek-Oostrum.

Groep 6 meisjes en jongens, Hoofdronde: 1) Job van Lierop, Meent-Leunen.

Troostronde: 1) Bram Streefland, Petrus Banden.

Groep 7/8 meisjes, Hoofdronde: 1) Lynn Zanders, Eigenwijs-Oirlo/Castenray.

Troostronde: 1) Victoria Serabin, Hommel.

Groep 7 jongens, Hoofdronde: 1) Pieter Zwiers, Petrus Banden.

Troostronde: 1) Daan Flinsenberg, Eigenwijs-Oirlo/Castenray.

Groep 8 jongens, Hoofdronde: 1) Quinn van Heeswijk, Hommel.

Troostronde: 1) Mike van de Ven, Hommel.

Einduitslag: 1) Petrus Banden, 95 pnt. 2) de Hommel, 83 pnt. 3) de Meent-Leuen, 57 pnt.


Handballers op titelkoers

Venray | De handballers van Manual pakten zondag in de strijd om de titel in de tweede klasse belangrijke punten. In het Brabantse Heeze werd Lida met ruime cijfers aan de zegekar gebonden: 17-26.

De gasten uit Venray begonnen stroef aan de wedstrijd en keen al snel tegen een 4-1 achterstand aan, maar vervolgens namen ze het heft in handen en staken ze onder aanvoering van de scherp schietende Mohammed Jamal Beik de gastheren voorbij. Na een 9-10 ruststand schroefde Manual in de tweede helft het tempo op. en wist Joep Weijs, die normaal voor team heren A speelt, enkele fraaie ballen binnen te schieten. Ook stond de verdediging als een huis, waardoor de keepers Oscar Logister en Ronald de Haan zich konden focussen op afstandsschoten. Eenmaal bij het laatste fluitsignaal konden de heren met opgeheven hoofd naar het scorebord kijken. Martijn Schutte kan opnieuw erg tevreden zijn met zijn tien gescoorde goals. Vorig seizoen wist hij ook al eens de grens van tien gescoorde doelpunten te bereiken. Manual strijdt nog steeds om de titel. De ploeg deelt momenteel de eerste plek met HBS uit Budel en BSAC uit Maasbree.

Aanstaande zaterdag spelen de heren om 21.20 in de Wetteling tegen de heren uit Asten. Doelpunten Martijn Schutte (10), Mohammed Jamal Beik (7), Bennie Beekers (3), Joep Weijs (3), Joost Ueberbach, Mel Aelmans en Jan Vorstenbos.

Rechterspits Romeo Castelen speelt tot het einde van het seizoen bij VVV-Venlo. De 34-jarige oud-international, die tien keer in het Nederlands elftal speelde, komt over vanuit China, waar hij het afgelopen jaar de kleuren van Zhejiang Yiteng verdedigde. Hij is vandaag officieel gepresenteerd in Venlo.


Castelen naar VVV-Venlo

Venlo | Rechterspits Romeo Castelen speelt tot het einde van het seizoen bij VVV-Venlo.

De 34-jarige oud-international, die tien keer in het Nederlands elftal speelde, komt over vanuit China, waar hij het afgelopen jaar de kleuren van Zhejiang Yiteng verdedigde. Hij is vandaag officieel gepresenteerd in Venlo. Castelen begon zijn carrière bij ADO Den Haag en kwam daarna onder meer uit voor Feyenoord en Hamburger SV. Daarna speelde hij in onder meer Rusland, Australië en Zuid-Korea om enkele jaren geleden een half seizoen voor RKC uit te komen.

Peel en Maas (TV) is netwerkpartner van VVV-Venlo.