'Huisvesting Polen moet succesvoller'

VENRAY | De meeste initiatieven om arbeidsmigranten te huisvesten sneuvelen. Ook in Venray lukt het maar niet om grootschalige huisvesting (een Polenhotel) te realiseren.

Ook andere gemeenten in Noord-Limburg kampen met dit probleem. Er moet daarom dringend iets gebeuren. Vooral nu de economie flink aantrekt en de vraag naar arbeidsmigranten toeneemt. De regio Noord-Limburg wil dat kansrijke huisvestingsinitiatieven daadwerkelijk op de juiste plek van de grond kunnen komen. Als dit niet gebeurt, dan blijven de buitenlandse werknemers toch komen en ontstaan er ongewenste situaties.

Daarom is een nieuwe aanpak nodig, want het huidige regionale beleid verloopt stroef. Er moet ook meer bekend worden over de aantallen arbeidsmigranten die tijdelijke huisvesting zoeken. Er komt een onderzoek om de huisvestingsopgave voor de komende jaren in beeld te brengen. De provincie steunt de gemeenten en bij de aanpak worden ook huisvesters, uitzendbureaus, LLTB, MKB Limburg en de logistieke sector betrokken. Deze maand gaat een regionaal team aan de slag met kansrijke locaties. In juni bespreken de gemeenteraden de vernieuwde aanpak die het bestaande beleidskader uit 2011 vervangt.